2024 March 29., Friday/Gedeon, Johanna napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Nyomoz a NAV a lyukói telepprogram ügyében
2013. 07. 25. 00:00

A Jobbik még márciusban tett feljelentést a lyukói telepprogram miatt, a párt szerint ugyanis Miskolc városa jogosulatlanul költ el 150 millió forintot a helyi cigányság felzárkóztatására.

 A feljelentés nyomán a Miskolci Rendőrkapitányság megállapította, fennáll a költségvetési csalás gyanúja, ezért a büntetőügyet átadta a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak, közölte csütörtökön Jakab Péter önkormányzati képviselő.

 

Az eljárást kezdeményező Jakab Péter önkormányzati képviselő sajtótájékoztatóján emlékeztetett, a 150 milliós „lyukói komplex telepprogram” pályázati kiírása kiköti, hogy a cigánytelepen legyen legalább 10 lakás. Az önkormányzat meg is jelölt 13-at, ugyanakkor az érintett ingatlanok tulajdoni lapjai szerint ezek közül egyik sem lakás, hanem kert vagy gazdasági épület, vagyis szerinte az önkormányzat nem jogosult az újabb „cigány integrációs” milliók elköltésére.


Jakab Péter arra kérte a miskolci városvezetést, az adóhatóság nyomozásának végéig a telepprogrammal kapcsolatos mindennemű pénzköltést függesszenek fel.