HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Romagyilkosságok - Egy hét múlva az utolsó szó jogán védekezhetnek a vádlottak

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  romagyilkosságok
2013 Július 16    Forrás: mti


Ez a cikk archív

A vádlottak utolsó szó jogán előadott felszólalásával folytatódik a romagyilkosságok büntetőpere július 24-én a Budapest Környéki Törvényszéken - közölte a bíróság kedden az MTI-vel.

Hirdetmény

A vádlottak meghallgatása után határoz az eljáró bírói tanács az ítélet meghozataláról, és a határozat kihirdetésének időpontját ezen a napon fogják meghatározni - tudatta a törvényszék.

 

A törvény szerint a bíróság nyolc, vagy legfeljebb tizenöt napra elnapolhatja az ítélet kihirdetését.

 

A négy vádlottnak augusztusban a törvény erejénél fogva megszűnik négy éve tartó előzetes letartóztatása, ha addig nem születik meg az elsőfokú döntés.

 

A 2011 márciusában elkezdődött elsőfokú büntetőperben már lezárult a bizonyítás, elhangzottak a perbeszédek és a vádlottak is előadták védekezésüket.
    

 

Az ügyészség szerint a négy megvádolt férfi rasszista indíttatásból hajtotta végre cselekményeit, 2008 és 2009 nyara között több mint egy év alatt kilenc településen támadtak, volt, ahol éjjel rágyújtották a házat az alvó roma családra, majd az udvaron lesben állva a lángok közül gyermekeivel a karján menekülő apát kisfiával együtt agyonlőtték. Egy másik éjszakai támadásnál álmában több lövéssel kivégeztek egy özvegyasszonyt, leányát pedig életveszélyesen megsebesítették.
    

 

Az ügyészség szerint az elkövetők összesen mintegy 80 lövést adtak le és tucatnyi gyújtópalackot hajítottak romák otthonaira, amivel összesen mintegy félszáz ember életét veszélyeztették, a hat halálos áldozat mellett volt öt életveszélyes és öt súlyos sérült is, köztük nők és gyermekek.

 

A gyilkosságok, személyi sérüléssel járó cselekmények ügyében egyetlen vádlott sem érzi magát bűnösnek, és e vonatkozásban mindegyik védő ügyfelének felmentését kérte korábban. A negyedrendű vádlott ügyvédje szerint például védence legfeljebb bűnpártolást követett el egy vagy két támadásnál, és ezért elegendő büntetés négy éve tartó előzetes letartóztatása.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Újvidék lesz egy hétig Európa roma ifjúsági fővárosa

  • So keres, Europa?! – Roma fiatalok üzenete Európa kormányainak és politikusainak

  • Jesse Jackson polgárjogi harcossal emlékezünk a roma holokauszt áldozataira Birkenauban

  • Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban

  • Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulójánCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt