HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Össznépi bűnbakot csinált a cigányokból a szlovák miniszterelnök

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  szlovákia, Robert Fico
2013 Június 29    Forrás: nepszava.hu


Ez a cikk archív

A brüsszeli uniós csúcson, ahol többek között a dübörgő munkanélküliség is téma volt, Robert Fico azt találta mondani, hogy ha nem lennének romák, fele ekkora lenne a mutató. Azzal pedig Szlovákia foglalkoztatási rekordot döntene.

Hirdetmény

Addig keresték az uniós tagállamok vezetői a válság miatti magas munkanélküliség okait és megoldásait, mígnem Robert Fico szlovák kormányfő meg nem találta a megoldást, írja a kurrir.hu. Szerinte saját országában egyértelműen a cigányság okozza a magas munkanélküliséget. Fico azt mondta, hogy az európai összevetésben is magasnak számító 14,5 százalékos munkanélküliség a felére csökkenne, ha nem lennének romák. Vagyis 7,2 százalékra, ami alacsonyabb lenne, mint az eddigi legkedvezőbb 2008-as adat (7,5 százalék).

A nemzetközi sajtótájékoztatón elhangzott becslése szerint Fico úgy számol, hogy a mintegy félmilliós roma lakosság nagy része nincs olyan fizikai vagy szellemi állapotban, hogy akárcsak esélye legyen belépni a munkaerőpiacra. A szlovák vezető úgy vélte, hogy Szlovákiában sokkal rosszabb a romák képzettségi helyzete, mint Csehországban vagy Magyarországon. 

Robert Fico persze nem szeretne úgy tenni, mintha "nem lenne félmillió romája". De úgy véli, hogy az elmúlt 20 év tapasztalatai alapján a következő két évtizedben sem lehet előrelépni a roma probléma ügyében, ezért úgy látja, hogy csak európai összefogással lehet tenni valamit. A szlovák miniszterelnök azt is bejelentette, hogy mostantól uniós forrást csak olyanokra hajlandó költeni, akiknek van képzettségük, akarnak dolgozni, és értékesek a munkaerőpiacon.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Hamarosan megvédheti doktori disszertációját

  • „Az én cigány ruháim magyarul szólalnak meg”

  • Setét Jenő: az egyetemes emberi jog a legfontosabb érték

  • CEU-n végzett cigány lány: A gyerekek azt hiszik, indiai vagyok és a romák lopnak

  • CEU-n végzett cigány lány: A gyerekek azt hiszik, indiai vagyok és a romák lopnakCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt