HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Elhalasztják Mohácsi Viktória menedékkérelmi ügyét

betűméret csökkentése betűméret növelése
2013 Június 21    Forrás: kanadavilaga.com


Ez a cikk archív

A kanadai menekültügyi hatóságok július közepére halasztották Mohácsi Viktória volt magyar EP-képviselő menedékkérelmi ügyének tárgyalását – közölte a Reuters.

Hirdetmény

Adminisztrációs okokból július közepére halasztották Mohácsi Viktória roma jogvédő és volt EP-képviselő csütörtökre tervezett kanadai menedékkérelmi ügyének tárgyalását – közölte a volt képviselő ügyvédje, Andrew Brouwer. A híradás felidézi, hogy a kanadai hatóságok nagy figyelemmel követik Mohácsi ügyét, aki azt állítja, hogy roma származása miatt gyülőletcsoportok üldöztetésének lenne kitéve, ha visszatérne Magyarországra. A magyar kormány ugyanakkor tagadta, hogy Mohácsira bármilyen veszély leselkedik idehaza. A kanadai bevándorlási szabályok szerint az uniós országok szinte mind olyan biztonságos országnak számítanak, amelyekből nem fogadnak el menedékkérelmeket.

A kanadai kormány decemberben szigorította menekültügyi törvényét, állításuk szerint azért, hogy gátat szabjanak az uniós országokból érkező ál-menekültek hullámának, akik szerintük egyedül a menekülteket illető rendkívül nagyvonalú jóléti juttatásokból akarnak hasznot húzni. A Reuters tudósítása felidézi, hogy sokan a menedékkérők közül romák voltak. Jason Kenney bevándorlásügyi miniszter az elmúlt három évben a legfőbb “küldő” országnak Magyarországot nevezte.

 

Januárban Kanada rádiós és plakátkampányt indított Miskolcon és környékén, hogy felhívják a figyelmet a bevándorlási szabályok szigorítására. A hirdetésekben arra hívták fel a figyelmet, hogy évek helyett akár heteken belül elbírálják már a menedékkérelmeket Kanadában, és gyorsabban küldik haza az alaptalan menedékkérelemmel érkezőket. Mivel Magyarországot a biztonságos demokráciaként elismert államok közé sorolták, és az ilyen államokból érkezők menedékkérelmét szinte kivétel nélkül elutasítják.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • „Ugyanolyanok, mint mindenki más ember”

  • Átadták az idei Nemzetiségekért díjat

  • Államfői díszebéden volt Farkas Félix szószóló és Balogh János ORÖ-elnök

  • Cigányellenes a miskolci önkormányzat - első fokon nyert a TASZ

  • Caramel elmesélte, milyenek voltak a karácsonyok gyermekkorában, a cigánytelepenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt