HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Brutális razziát tartott a szlovákiai rendőrség a szepsi romáknál

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  roma, szlovákia, rendőr, Szepsi
2013 Június 20    Forrás: topky.sk, bumm


Ez a cikk archív

Rendőrök és kommandósok tartottak razziát egy szepsi romatelepen szerda este. Több tucatnyian árasztották el a telepet és sok romát megvertek - a hatóságok szerint az érintettek ellenállást tanúsítottak és szabályos volt a beavatkozás.

Hirdetmény

A rendőrök több körözött személyt kerestek a Szepsitől három kilométerre fekvő telepen. Az érintettek állítólag ellenállást tanúsítottak, ezért kényszerítő eszközöket kellett alkalmazniuk, több férfit őrizetbe vettek. A szemtanúk szerint azonban gyakorlatilag annyi történt, hogy harminc autóval állítottak be a telepre a rendőrök és ok nélkül elkezdték verni az embereket - számol be róla a topky.sk. 

 

Mikor a romák a házaikban rejtőztek el, a hatóságok betörték az ajtókat és ablakokat, egy hat hetes csecsemőt eszméletlen állapotban szállítottak kórházba és gyerekeket is megvertek.

 

A romatelep lakói meg vannak győződve arról, hogy a hatóságok büntetésből törtek rájuk azért, mert az előző héten egy táncmulatságot szerveztek, melynek során kijöttek a rendőrök is, mivel a zajt a városban is lehetett hallani. A rendőröket akkor a helyi telep lakói kövekkel is megdobálták, valamint kitörték a kocsijuk ablakait.

 

A rendőrség információi szerint nincs szó rendőri brutalitásról, az előző incidens kapcsán pedig már büntetőjogi eljárás indult a tettesek ellen, egyiküket egyenesen vizsgálati fogságba vették. A hatóságok szerint összesen 63 rendőr vett rézt a razziában, s 15 személyt előállítottak - öt illetőt közlekedési kihágásért, nyolc személyt a személyazonosságuk megállapításáért, további kettőt pedig hivatalos személy elleni erőszakért - közölte Jana Mesárová rendőrszóvivő. A rendőrök szerint a gyermekekre nem támadtak rá, az egyik erőszakoskodó ráadásul fejszével támadt rá az egyik rendőrre. Mesárová úgy gondolja, hogy a félrevezető állításokat azért fogalmazták meg a telepen, hogy pénzügyi jóvátételt kérjenek az okozott károkért és megelőzzék azt, hogy a rendőrség ismételten megjelenjen a helyszínen.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Újvidék lesz egy hétig Európa roma ifjúsági fővárosa

  • So keres, Europa?! – Roma fiatalok üzenete Európa kormányainak és politikusainak

  • Jesse Jackson polgárjogi harcossal emlékezünk a roma holokauszt áldozataira Birkenauban

  • Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban

  • Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulójánCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt