HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Soros tiltakozik egy uniós javaslat ellen

betűméret csökkentése betűméret növelése
2013 Június 07    Forrás: mti


Ez a cikk archív

Soros György szerint a romák ellen irányul az a négy európai uniós (EU) tagállam által megfogalmazott javaslat, amely a "szociális turizmussal" szembeni védekezésként korlátozná az EU-n belüli szabad mozgást - jelentette csütörtökön a spanyol hírügynökség.

Hirdetmény

Brüsszeli értesülés szerint az előterjesztést pénteken, luxembourgi ülésükön vitatják meg a tagállamok belügyminiszterei.

 

A magyar származású pénzügyi szakember a tanácskozás alkalmából levélben fordult a szigorítást kezdeményező országok vezetőihez: Werner Faymann osztrák és Angela Merkel német kancellárhoz, valamint David Cameron brit és Mark Rutte holland kormányfőhöz.

 

A Der Standard című osztrák napilap április végén számolt be arról, hogy Ausztria, Németország, Nagy-Britannia és Hollandia szigorúbb fellépést szorgalmaz azok ellen, akik visszaélnek az unión belüli szabad mozgás jogával és a fogadó állam szociális rendszerével.

 

Kérésüket a szóban forgó országok belügyminiszterei az Európai Bizottságnak címzett levelükben fogalmazták meg, amelyben egyebek közt azt írták: "egyes tagállamok városainak és községeinek" "jelentős terhet jelentenek bizonyos, más tagállamokból érkező bevándorlók". Ezek a bevándorlók "anélkül élnek a szociális szolgáltatásokkal, hogy megfelelnének a szükséges feltételeknek" - idézett a levélből az osztrák újság.

 

A dokumentumban nem nevezik meg a "küldő" tagállamokat és a problémás nemzetiségeket sem. A spanyol hírügynökség úgy tudja, hogy elsősorban a Magyarországról és Romániából származó romákról van szó.

 

Soros György, aki több romákkal foglalkozó alapítványt támogat, úgy látja, hogy egy esetleges szigorítás csak fokozná az etnikum hátrányos megkülönböztetését.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Május   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • A Besh o droM húsz évét ünnepli a Kobuci Kertben

  • Mi Hazánk: a magyarok elutasítják a cigánykérdés szőnyeg alá söprését

  • Celldömölki társulat nyerte az ötödik Komlói Amatőr Színházi Találkozó fődíját

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a romáktól a történelmi diszkrimináció miatt

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a cigányoktól ErdélybenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt