HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Romagyilkosságok - A másodrendű vádlott védője is felmentését kért az emberölés vádja alól

betűméret csökkentése betűméret növelése
2013 Május 28    Forrás: mti


Ez a cikk archív

Határozott idejű börtönbüntetést kért - az ügyész által javasolt tényleges életfogytiglan helyett - a romák elleni hat halálos áldozatot követelő támadások ügyében folyó büntetőper másodrendű vádlottjára, K. Istvánra védője kedden a Budapest Környéki Törvényszéken. Az ügyvéd - az elsőrendű vádlott védőjéhez hasonlóan - azt indítványozta, hogy az emberölés vádja alól mentsék fel védencét.

Hirdetmény

Balázsi Bence védőbeszédében azt indítványozta, hogy K. Istvánt a bíróság lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés, valamint kétrendbeli, foglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetés büntettében mint társtettest mondja csak ki bűnösnek, a többi vádpont alól mentse fel, és határozott ideig tartó börtönbüntetésre ítélje.

 

A törvényszék K. Istvánt elsődlegesen bűncselekmény hiányában, másodlagosan bizonyítottság hiányában mentse fel az ellene a Besenyszögön, Tarnabodon, Nagycsécsen, Alsózsolcán, Tatárszentgyörgyön, Tiszalökön, valamint Kislétán elkövetett bűncselekmények miatt emelt vád és törvényes következményei alól - kérte a védő.

 

A múlt szerdai tárgyaláson az ügyész tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását kérte a romák elleni támadásokkal vádolt négy férfi közül háromra, az elsőrendű vádlott K. Árpádra, testvérére, K. Istvánra és a harmadrendű vádlottra, P. Zsoltra.

 

A vád szerint a bíróság előtt álló férfiak - a besenyszögi fegyveres rablás és a debreceni menekülttáborra leadott lövések mellett - kilenc településen támadtak romákra: 2008. július 21-én Galgagyörkön, augusztus 8-án Piricsén, szeptember 5-én Nyíradonyban, szeptember 29-én Tarnabodon, november 3-án Nagycsécsen, december 15-én Alsózsolcán, majd 2009. február 23-án Tatárszentgyörgyön, április 22-én Tiszalökön, augusztus 3-án Kislétán támadtak fegyverekkel és gyújtópalackokkal romákra. A kislétai és a tiszalöki bűncselekményben egy-egy, Nagycsécsen két ember halt meg, Tatárszentgyörgyön egy 27 éves férfit és 5 éves kisfiát lőtték agyon, miközben felgyújtott házukból menekültek.

 

A tárgyalás az ebédszünet után a harmadrendű vádlott védőjének perbeszédével folytatódik.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Ösztöndíj a cigány értelmiségért

  • A romák is a Fidesz-KDNP jelöltjeit fogják támogatni

  • Romagyilkosságok - Tíz éve történt a nagycsécsi támadás

  • A SOMNAKAJ NOVEMBERBEN UTOLJÁRA A NEMZETI SZÍNHÁZBAN

  • Ösztöndíj pályázat roma fiataloknakCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt