HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

A cigányvadászat Népirtás?

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  romagyilkosságok
2013 Május 23    Forrás: RomNet - HBA


Ez a cikk archív

A hat halálos áldozatot követelt romák elleni támadássorozat NÉPÍRTÁSNAK tekinthető - mondta Csonka Árpád ügyvéd a bírósági tárgyaláson, arra kérve a Törvényszéket, hogy ezt állapítsák meg, illetve elsőrendű vádlott kimagasló, vezető szerepének külön kimondását is kérte a bíróságtól. Baltay Levente ügyvéd a bűncselekmények közvetlen és közvetett támogatásáról beszélt.

Hirdetmény

Előbbivel kapcsolatban azt firtatta, kik és hogyan segítették a vádlottakat a konkrét bűncselekmény-sorozat elkövetésében, utóbbival kapcsolatban pedig ő is felvetette a társadalom hallgatólagos támogatását, illetve bírálta a nyomozó hatóságok szerinte inkább SZÁNDÉKOSSÁGBÓL, MINT HANYAGSÁGBÓL a nyomozás során elkövetett hibáit.

 

Pelle Andrea ügyvéd felvetette a korábbi romák és magyarok közötti feszültségekről "Egyoldalúan és gyűlöletkeltésre alkalmas módon tudósítók" erkölcsi és társadalmi felelősségét, sőt az állam felelősségét is, amely szerinte eltűrte, hogy az utóbbi évtizedben egyre terjedt az előítéletes gondolkodás, de megjegyezte, hogy "Az állami és társadalmi felelősség jelentős, de ez nem csökkenti a vádlottak felelősségét. "A megfelelő büntetés talán segít a rasszizmus tébolyát visszajuttatni a történelem süllyesztőjébe" ehhez kérte a bíróság segítségét.

 

A per pénteken a védőbeszédekkel folytatódik. A vádlottak ügyvédei ki akarják majd mosni a szkinhedeket, azt hangoztatva, amit az ügyész is elismert: csak közvetett bizonyítékokra és következtetésekre alapozták  a vádiratot, a bíró elfogult, amit többször is szóvá tettek, Nyafika,  a koronatanú pedig "szava hihetetlen", zavaros vallomását nem lenne szabad figyelembe vennie a bíróságnak.

 

Ha augusztus 21-ig nem hoznak ítéletet, Nagy József, Nagy Tiborné, Csorba Róbert és az ötéves Csorba Robika, Kóka Jenő és Balog Mária gyilkosai szabadlábra kerülnek. Az öt életveszélyesen megsérült, a támadás miatt testi fogyatékosságot szerzett emberek pedig retteghetnek a bosszútól.

 

Ha megvan az ítélet, az egyéni és közösségi kártérítési perek mellett örömmel látnám Nyafikát, a főkolompos, Kiss Árpád volt szeretőjét, a gyilkossággal vádoltak munkáltatóját hamis tanúzásért, bűnsegédként a vádlottak padján. És azokat a rendőröket, nyomozókat, titkosszolgálati embereket, politikusokat, akik segítették, támogatták, pénzelték a gyilkosokat, hogy egyre brutálisabban szervezzék meg és hajtsák végre esztelen támadásaikat.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Újvidék lesz egy hétig Európa roma ifjúsági fővárosa

  • So keres, Europa?! – Roma fiatalok üzenete Európa kormányainak és politikusainak

  • Jesse Jackson polgárjogi harcossal emlékezünk a roma holokauszt áldozataira Birkenauban

  • Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban

  • Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulójánCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt