2024 April 24., Wednesday/György napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

A cigányvadászat Népirtás?
2013. 05. 23. 00:00

A hat halálos áldozatot követelt romák elleni támadássorozat NÉPÍRTÁSNAK tekinthető - mondta Csonka Árpád ügyvéd a bírósági tárgyaláson, arra kérve a Törvényszéket, hogy ezt állapítsák meg.

Előbbivel kapcsolatban azt firtatta, kik és hogyan segítették a vádlottakat a konkrét bűncselekmény-sorozat elkövetésében, utóbbival kapcsolatban pedig ő is felvetette a társadalom hallgatólagos támogatását, illetve bírálta a nyomozó hatóságok szerinte inkább SZÁNDÉKOSSÁGBÓL, MINT HANYAGSÁGBÓL a nyomozás során elkövetett hibáit.

 

Pelle Andrea ügyvéd felvetette a korábbi romák és magyarok közötti feszültségekről "Egyoldalúan és gyűlöletkeltésre alkalmas módon tudósítók" erkölcsi és társadalmi felelősségét, sőt az állam felelősségét is, amely szerinte eltűrte, hogy az utóbbi évtizedben egyre terjedt az előítéletes gondolkodás, de megjegyezte, hogy "Az állami és társadalmi felelősség jelentős, de ez nem csökkenti a vádlottak felelősségét. "A megfelelő büntetés talán segít a rasszizmus tébolyát visszajuttatni a történelem süllyesztőjébe" ehhez kérte a bíróság segítségét.

 

A per pénteken a védőbeszédekkel folytatódik. A vádlottak ügyvédei ki akarják majd mosni a szkinhedeket, azt hangoztatva, amit az ügyész is elismert: csak közvetett bizonyítékokra és következtetésekre alapozták  a vádiratot, a bíró elfogult, amit többször is szóvá tettek, Nyafika,  a koronatanú pedig "szava hihetetlen", zavaros vallomását nem lenne szabad figyelembe vennie a bíróságnak.

 

Ha augusztus 21-ig nem hoznak ítéletet, Nagy József, Nagy Tiborné, Csorba Róbert és az ötéves Csorba Robika, Kóka Jenő és Balog Mária gyilkosai szabadlábra kerülnek. Az öt életveszélyesen megsérült, a támadás miatt testi fogyatékosságot szerzett emberek pedig retteghetnek a bosszútól.

 

Ha megvan az ítélet, az egyéni és közösségi kártérítési perek mellett örömmel látnám Nyafikát, a főkolompos, Kiss Árpád volt szeretőjét, a gyilkossággal vádoltak munkáltatóját hamis tanúzásért, bűnsegédként a vádlottak padján. És azokat a rendőröket, nyomozókat, titkosszolgálati embereket, politikusokat, akik segítették, támogatták, pénzelték a gyilkosokat, hogy egyre brutálisabban szervezzék meg és hajtsák végre esztelen támadásaikat.