HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

A cigányvadászat Népirtás?

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  romagyilkosságok
2013 Május 23    Forrás: RomNet - HBA


Ez a cikk archív

A hat halálos áldozatot követelt romák elleni támadássorozat NÉPÍRTÁSNAK tekinthető - mondta Csonka Árpád ügyvéd a bírósági tárgyaláson, arra kérve a Törvényszéket, hogy ezt állapítsák meg, illetve elsőrendű vádlott kimagasló, vezető szerepének külön kimondását is kérte a bíróságtól. Baltay Levente ügyvéd a bűncselekmények közvetlen és közvetett támogatásáról beszélt.

Hirdetmény

Előbbivel kapcsolatban azt firtatta, kik és hogyan segítették a vádlottakat a konkrét bűncselekmény-sorozat elkövetésében, utóbbival kapcsolatban pedig ő is felvetette a társadalom hallgatólagos támogatását, illetve bírálta a nyomozó hatóságok szerinte inkább SZÁNDÉKOSSÁGBÓL, MINT HANYAGSÁGBÓL a nyomozás során elkövetett hibáit.

 

Pelle Andrea ügyvéd felvetette a korábbi romák és magyarok közötti feszültségekről "Egyoldalúan és gyűlöletkeltésre alkalmas módon tudósítók" erkölcsi és társadalmi felelősségét, sőt az állam felelősségét is, amely szerinte eltűrte, hogy az utóbbi évtizedben egyre terjedt az előítéletes gondolkodás, de megjegyezte, hogy "Az állami és társadalmi felelősség jelentős, de ez nem csökkenti a vádlottak felelősségét. "A megfelelő büntetés talán segít a rasszizmus tébolyát visszajuttatni a történelem süllyesztőjébe" ehhez kérte a bíróság segítségét.

 

A per pénteken a védőbeszédekkel folytatódik. A vádlottak ügyvédei ki akarják majd mosni a szkinhedeket, azt hangoztatva, amit az ügyész is elismert: csak közvetett bizonyítékokra és következtetésekre alapozták  a vádiratot, a bíró elfogult, amit többször is szóvá tettek, Nyafika,  a koronatanú pedig "szava hihetetlen", zavaros vallomását nem lenne szabad figyelembe vennie a bíróságnak.

 

Ha augusztus 21-ig nem hoznak ítéletet, Nagy József, Nagy Tiborné, Csorba Róbert és az ötéves Csorba Robika, Kóka Jenő és Balog Mária gyilkosai szabadlábra kerülnek. Az öt életveszélyesen megsérült, a támadás miatt testi fogyatékosságot szerzett emberek pedig retteghetnek a bosszútól.

 

Ha megvan az ítélet, az egyéni és közösségi kártérítési perek mellett örömmel látnám Nyafikát, a főkolompos, Kiss Árpád volt szeretőjét, a gyilkossággal vádoltak munkáltatóját hamis tanúzásért, bűnsegédként a vádlottak padján. És azokat a rendőröket, nyomozókat, titkosszolgálati embereket, politikusokat, akik segítették, támogatták, pénzelték a gyilkosokat, hogy egyre brutálisabban szervezzék meg és hajtsák végre esztelen támadásaikat.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Június   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Kárpátaljai magyar cigányok ellen hajtottak végre pogromot

  • Az ukrán nagykövet is elítélte a kárpátaljai romák elleni támadást

  • Közmunkások lázadása - Ne legyen kötelező méltatlan munkát elfogadni

  • Fizetős játszótérről nyilatkozott, elvitték a rendőrök

  • Járóka Lívia: véget kell vetni a kárpátaljai romák bántalmazásának!CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt