HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Romagyilkosságok - Mi lesz "Nyafikával?"

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  romagyilkosságok
2013 Május 22    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

A cigányvadász-per koronatanújának számító Fehérné Nyalka Éva nyilatkozataival kapcsolatban Szabó Zsolt ügyész perbeszédében emlékeztetett arra, hogy a vádlottak volt munkáltatója, aki Kiss Árpád elsőrendű vádlott volt barátnője, a nyomozás során terhelő vallomást tett a vádlottakra, majd ezeket a vallomásokat később rendre megváltoztatta, visszavonta.

Hirdetmény

Az ügyész, aki "produkciónak" nevezte Fehérné Nyalka Éva bíróság előtt tett nyilatkozatait, azt mondta: nem lehet hitelt érdemlőnek tekinteni a tanú által a tárgyaláson elmondottakat. Szerinte a tanú a perben már Kiss Árpád érdekeit tartotta szem előtt, és utalt arra is, hogy a vádlott és a "koronatanú" meg nem engedett kapcsolatot tartott fenn az eljárás során.

 

Fotó-blikk.hu

 

Nyafika az egyik tárgyaláson többszöri bírói és ügyvédi kérdésre is azt állította, hogy Kiss Árpád elsőrendű és testvére, Kiss István másodrendű vádlott 2009. április 22-én órakor a debreceni Perényi 1 nevű klubban volt, míg a vád szerint aznap 22 óra előtt ők követték el a tiszalöki gyilkosságot, így alibit igazolna nekik. A vádirat szerint viszont aznap a klub zárva volt, másnap pedig nem tartottak nyitva. Az ügyészség szerint már délután összekészítették a fegyvereket a kifejezetten ölési szándékkal aprólékosan, előzetes terepleméréssel megszervezett támadáshoz. A korábban ismertetett bizonyítékok szerint a gyilkosság előtt két alkalommal is fényképfelvételeket készítettek Tiszalökről és a kiszemelt áldozat, Kóka Jenő házáról, és az egyik fotón maga a halálos lövés leadásával vádolt Kiss Árpád is szerepel.

 

A vádirat szerint 19 óra 40 perckor indultak el a Csontos István negyedrendű vádlott által vezetett autóval a Perényi 1-ből Tiszalök irányába, hogy elkövessék a támadást. A tanú viszont - a hamis tanúzás miatti büntethetőségre vonatkozó többszöri bírói figyelmeztetés után - vallomásában azt állította, hogy ebben az időpontban még a klubban voltak, és várták a lemezlovasokat, hogy elkezdődjön a buli. Csontos István, akit Polgáron igazoltattak a gyilkosság éjszakáján a rendőrök megjegyzésében erre annyit mondott: aznap este a klub zárva volt, míg a tanú szerint ő aznap meg sem jelent a helyen. Kiss Árpád szerint is ott volt Csontos István, mert az épület előtt találkozott a pultossal.

 

Fehérné Nyalka Éva még a nyomozati szakaszban, a kihallgatása során mind a 16 alkalommal részletesen beszélt a tiszalöki gyilkosság éjjelén történtekről, arról, hogy miért és hogyan nyújtott segítséget a testvérpárnak, amikor autójuk elakadt a sárban a menekülő útvonalon. A vádirat szerint az első-, a másod- és a negyedrendű vádlott gépkocsija a tiszalöki gyilkosság után a Keleti-főcsatorna melletti földúton akadt el a sárban, ezért megkérték munkáltatójukat, hogy mentse ki őket. Az nő a saját autóján visszavitte a testvérpárt Debrecenbe a Perényi 1-be, ott a vádlottak elrejtették a támadáskor használt fegyvereket, ezután visszatértek az elakadt autóhoz, majd helybéliektől segítséget kérve egy traktorral kihúzták és lemosatták a járművet. Nyafi tanúvallomása során a segítségnyújtást elismerte, de állítása szerint fegyvereket nem látott, és nem volt róla tudomása, munkatársai mit követtek el, azt hitte, horgászni voltak....

 

Bűnsegédlet, hamistanúzás, hatóság félrevezetése. Szerintem ez a minimum. A bíróság ezért mennyid adna másnak - maximum?

 

HBAHirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Újvidék lesz egy hétig Európa roma ifjúsági fővárosa

  • So keres, Europa?! – Roma fiatalok üzenete Európa kormányainak és politikusainak

  • Jesse Jackson polgárjogi harcossal emlékezünk a roma holokauszt áldozataira Birkenauban

  • Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban

  • Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulójánCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt