2024 March 29., Friday/Gedeon, Johanna napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Külföldiek és helyiek szólalkoztak össze Medgyesegyházán
2013. 05. 15. 00:00

Csoportosan elkövetett garázdaság miatt nyomoz a rendőrség, miután szombaton a Békés megyei Medgyesegyházán összeszólalkozott két társaság - közölte a megyei rendőr-főkapitányság szerdán az MTI-vel.

Vargáné Szombati Andrea, a megyei rendőrség szóvivője elmondta, Medgyesegyházán két társaság szólalkozott össze május 11-én este, egy nő megsérült. 
    

 

A helyszínre érkezett rendőrök kilenc embert - egy külföldi és nyolc magyar állampolgárt - állítottak elő. A cselekményben betöltött szerepüket a megindított büntetőeljárásban tisztázzák a nyomozók. Az ügy miatt senkit nem vettek őrizetbe - közölte.
    

 

Durkó Albert, a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymissziójának vezetője az MTI-hez eljutatott szerdai közleményében azt írta: elítélik, hogy Medgyesegyházán keresztyén romániai cigányokat bántalmaztak. "A romániai cigányok dolgozni jöttek Magyarországra, gyülekezetbe járnak, és nem keresik a konfliktusokat. A Szebb Jövőért aktivisták beléjük kötöttek, mert szerintük a romániai cigányok elveszik a magyar munkások munkáját" - fogalmazott.