2024 April 18., Thursday/Andrea, Ilma napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Fidesz: Közös nyilatkozat a magyar elnökség idején kezdeményezett európai romastratégiáról
2013. 05. 10. 00:00

Közös nyilatkozatot fogadtak el Európa országainak roma országgyűlési képviselői a szerb fővárosban tartott tanácskozásukon a magyar uniós elnökség idején kezdeményezett romastratégiáról.

A Fidesz szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében arról tájékoztatott, hogy a szerb, horvát, macedón, szlovák és magyar honatyák, a szerb köztársasági elnök és házelnök, valamint jelentős nemzetközi részvétel mellett elfogadott nyilatkozatban egyebek között a magyar elnökség idején kezdeményezett európai romastratégia célkitűzéseit is elismerték. Emellett rögzítették az EU-tagállamok romastratégiáinak tiszteletben tartását.
    

 

Az eseményen résztvevők a nyilatkozat elfogadásával döntöttek a Roma Interparlamentáris Szervezet (RIPO) létrehozásáról, amely az európairoma országgyűlési és európai parlamenti képviselőket hivatott összefogni a roma nemzetiségek együttes érdekei védelmében.

 

A magyar Országgyűlést és a magyarországi romákat Berényi László, a Fidesz országgyűlési képviselője, a Lungo Drom alelnöke képviselte, akit az alakuló szervezet EU-ügyekben eljáró követté választott.