2024 March 29., Friday/Gedeon, Johanna napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Sérelmezi a tiszaalpári Cigány Önkormányzat az esélyegyenlőségi pályázatok elbírálását
2013. 05. 07. 00:00

Esélyegyenlőségi tanulmányi ösztöndíjra lehetett pályázatot benyújtani a közelmúltban, amin a tiszaalpári Árpád Fejdelem Általános Iskola néhány cigány származású tanulója is részt vett ...

A tanácskozáson szóba kerültek a cigány önkormányzat működési körülményei is. Jelenleg a polgármesteri hivatal kis tárgyalóját használják az ügyintézéshez, az ottani viszonyok azonban szerintük nem alkalmasak a zavartalan munkavégzéshez, mivel az iroda egyfajta irattárként is funkcionál. Ajtai Elemérné elmondta: kérték a képviselő-testületet, hogy tegyék alkalmassá a tárgyalót hivatali ügyintézésre.

 

A Cigány Nemzetiségi Önkormányzat egy új, hordozható számítógép megvásárlásához is kérte a képviselő-testület hozzájárulását, mivel az eddig használt gép elromlott. A testület április 30-ai ülésén pozitívan bírálta el a kérelmet.

 

Ajtai Elemérné a tanácskozáson arra is javaslatot tett, hogy a képviselő-testület tárgyaljon egy turisztikai vezető alkalmazásáról, mivel ilyen munkatárs jelenleg nincs Tiszaalpáron, pedig véleménye szerint ez indokolt lenne. A képviselők várhatóan két hét múlva vitatják meg az előterjesztést.

 

Az ülésen tárgyaltak a Cigány Nemzetiségi Önkormányzat költségvetésének 2014. évi koncepciójáról is, amit egyhangúlag elfogadtak.