2024 March 28., Thursday/Hajnalka napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Elismerést adott át az amerikai nagykövet a Színes Gyöngyök Egyesületnek
2013. 04. 16. 00:00

Eleni Tsakopoulos Kounalakis budapesti amerikai nagykövet aktív állampolgárságért oklevéllel tüntette ki a Színes Gyöngyök Egyesületet hétfőn a fővárosban.

A pécsi Színes Gyöngyök Egyesület 2004-ben azért jött létre, hogy segítse a roma nőket családi és társadalmi szerepük betöltésében: szociális, jogi és mentálhigiénés tanácsadással támogatják őket, segítenek nekik az érdekérvényesítésben és az érdekképviseletben. Azért dolgoznak, hogy a hátrányos helyzetű nők és családjaik életminőségén és foglalkoztatási helyzetén javítsanak. 

 

2011-ben indították el Gyöngyház Anyaklubjukat, amelynek célja a Pécs keleti részében élő hátrányos helyzetű nők, anyák, családok képzése. A klub olyan ismeretek, képességek megszerzésében segít, amelyeket hatékonyan használhatnak fel közösségeikben. Gyermek- és ifjúsági programjaik, a hátrányos helyzetű gyermekeknek szervezett tehetséggondozó műhelyek, játszóházak és nyári táborok célja az integráció segítése, elsősorban önkéntes tevékenységgel.

 

Az amerikai nagykövetség 2012 januárjában indította el kezdeményezését, hogy "aktív állampolgárokat" ismer el. Eleni Tsakopoulos Kounalakis szerte az országban oklevéllel ismeri el azoknak a civil szervezeteknek, vállalatoknak, intézményeknek és aktivistáknak a munkáját, akik, illetve amelyek tevékenyen járulnak hozzá közösségeik fejlesztéséhez. Díjat kapott például a Baptista Szeretetszolgálat, a gödöllői Regina Alapítvány, Az Élet Menete Magyarország, a Magyar Vöröskereszt, a Fiatal Vállalkozók Szövetsége, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola. Legutóbb a nyíregyházi Human-Net Alapítványt díjazták.