2024 April 19., Friday/Emma napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

A Roma Polgári Tömörülés elnökének üzenete a nemzetközi roma nap alkalmából
2013. 04. 08. 00:00

Mindig az a nemzet volt sikeres, amelyet az adott országban élők a nemzetiségekkel közösen építettek. Ezért lett erős évszázadokon át országunk, és szellemi kincseink, kulturális értékeink a ...

Ma a közös felelősségvállalás a közös együttműködés aktuálisabbá vált, mint eddig bármikor, hiszen mai döntéseink határozzák meg azt, hogy Magyarországra milyen jövő vár. Ha nem az együttműködésre és az együtt gondolkodásra helyezzük a hangsúlyt, veszélyeztetjük mindazt, mit eddig elértünk, kivívtunk. Nekünk, romáknak is tudnunk kell azt, hogy elérkezett a közös eszmélés ideje, és be kell látnunk, hogy csak az összefogás és nem a széthúzás jelentheti a közös jövőt. Fel kell ismernünk, hogy népünkért közös akarattal közös jövőt tudunk kínálni, és felelősséget kell vállalnunk döntéseinkért, legyen az társadalmi, politikai vonzatú.



Hiszem, hogy megtaláljuk a közös párbeszéd, az együttműködés útját nem csak a többségi társadalommal, hanem saját magunkkal is, mert csak közös akarattal lehet értékalapú Magyarországot teremteni. Ez ma a romák világnapjának legfontosabb üzenete. Meg kell ismerni egymást, hogy belássuk, a különböző identitások csak színessé, és gazdagabbá teszik nemzetünket, egymásra és egymásból építve lehet egységet alkotni. Mert múltunk közös lesz a jövőben is!



Makai István, a Roma Polgári Tömörülés és a Fővárosi Cigány Önkormányzat elnöke