HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Farkas Flórián: 2010 óta romák tízezreit vezették vissza a munkaerőpiacra

betűméret csökkentése betűméret növelése
2013 Március 21    Forrás: mti


Ez a cikk archív

A kormányváltás óta mintegy 36-37 ezer munkanélküli romát sikerült visszavezetni a munkaerőpiacra - mondta Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnöke csütörtökön egy hajdúböszörményi konferencián.

Hirdetmény

Kifejtette, a kormány és az ORÖ 2010-ben azt vállalta, hogy százezer munkanélküli cigányt vezet vissza a munkaerőpiacra. 
    

 

Farkas Flórián úgy fogalmazott: "habár a jövedelmek még nem mondhatók magasnak, mégis több, mint a segély, és legalább nem otthon ülnek az emberek."
    

 

A szintén 2010-ben vállalt tízezer érettségizett és ötezer diplomás roma képzésének teljesüléséhez tavaly intézményfenntartást is vállalt az önkormányzat.
    

 

A Debreceni Egyetem Hajdúböszörményben működő, Lippai Balázsról elnevezett roma szakkollégiumának rendezvényén Farkas Flórián bejelentette: idén szeretnék egy felsőoktatási intézmény működtetését is átvenni. Reményeik szerint ezt még nyáron sikerül elérniük, de legkésőbb jövő év elejétől működtetnék - jegyezte meg.
    

 

Kiemelte, hogy az ORÖ által átvett intézményekben nem bocsátottak el pedagógusokat, nem cserélték le a tanárokat.
    

 

A roma szakkollégiumok hallgatóinak arra hívta fel a figyelmét, hogy nem elég bekerülni az oktatásba, azt el is kell végezni, és utána jön csak az a munka, amely hatalmas társadalmi felelősség is egyben: példát kell mutatni a hazai cigányságnak. "Nem elég a diploma, szorgalmasnak kell lennetek, és nem árt, ha ész is van" - hangoztatta a politikus.
    

 

Farkas Flórián szerint a cigányság helyzete csak akkor javulhat, ha a romák bekapcsolódnak sorsuk alakításába.
    

 

A konferencia egyben a nyitórendezvénye is a Lippai Balázs roma szakkollégium Ötágú síp című projektjének. Ennek során két és fél év alatt húsz hallgató tehetséggondozása valósul meg mentorok segítségével, 160 millió forintos uniós támogatás felhasználásával.Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 2 hozzászólás érkezett.

#2   rromano  | 2013 Március 25 17:11:54 like(0) dislike(0)

És a kollegisták között nem volt senki, aki megkérdezte volna, hol dolgozik az a tízezer meg(vissza)vezetett cigány 47 000 Ft-ért napi nyolc órában? És a plafon sem szakadt rá, miközben ezeket hintette a kis nagyember? Mi ez a közöny, emberek, ezért mondhat mindenféle valótlanságot, mert semmire nem reagáltok!! És azt is mondja már meg valaki ennek a zseninek, hogy mi az a "munkaerőpiac", mert láthatóan fogalma sincs róla.#1   rromano  | 2013 Március 25 16:49:05 like(0) dislike(0)

És a kollegisták között nem volt senki, aki megkérdezte volna, hol dolgozik az a tízezer meg(vissza9vezetett cigány 47 000 Ft-ért napi nyolc órában? És a plafon sem szakadt rá, miközben ezeket hintette a kis nagyember? Mi ez a közöny, emberek, ezért mondhat mindenféle valótlanságot, mert semmire nem reagáltok!!


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Az EP nagy többséggel támogatta a kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezést

  • Cinka a keresztfánál

  • Kiállítással és közösségi fotózással is ünnepli fennállását a Romani Design

  • Hidvégi-B. Attila: Ó évi gondolatok az új évre

  • Vizsgálat a cserdi polgármester ügyébenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt