2024 April 19., Friday/Emma napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Horogkeresztet festettek a romák házainak kapujára
2013. 03. 13. 00:00

Az előző pénteken este a Mártírok útján hat lakóépület kapujára festettek horogkeresztet ismeretlenek. Főleg olyan ingatlanokat jelöltek meg, amelyeket rövidesen szanálnak.

Néztem akkor este a híradót, amikor jött az unokaöcsém, és mondta, hogy valaki horogkeresztet festett a kapunkra – nyilatkozta az egyik ház lakója, aki elmondta: miután kimentek, látták, hogy az utcában az összes, romák által lakott házon hasonló jelkép található.

 

A Hatvani Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke, Baranyi Lajos Dezső (Csocsó) lapunkkal közölte: a történtek nyomán a rendőrség elvégezte a helyszínelést. A romáknak elképzelésük sincs, kik festhették a házakra a horogkereszteket.

 

Az önkormányzati hivatal vezetése sajnálkozását fejezte ki. Dr. Szikszai Márta jegyző arról tájékoztatott: megvizsgálják a térfigyelő kamerarendszer felvételeit, s ha valamilyen adatot találnak, átadják a bűnüldöző szerveknek, a közterület-felügyelet pedig kiemelt figyelmet fordít a cselekmény elkövetésének helyszínére, annak környékére.