HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Romagyilkosságok - Nagyrészt befejeződött a kizárás miatti jegyzőkönyvek ismertetése

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  romagyilkosságok
2013 Március 08    Forrás: mti


Ez a cikk archív

Nagyrészt befejeződött az egyik helyettes kirendelt védő kizárása miatt elrendelt tárgyalási napok megismétlése a romák elleni támadásokkal vádolt négy férfi büntetőperében. A Budapest Környéki Törvényszéken pénteken főként az elsőrendű vádlott terjesztette elő észrevételeit.

Hirdetmény

Miszori László, az ügyben eljáró bírói tanács elnöke január 22-én jelentette be, hogy Varga Zoltán - a harmadrendű vádlott helyettes kirendelt védőjének - kizárását kimondó bírósági döntés jogerőre emelkedett.

 

Ennek következtében mindazokat az eljárási cselekményeket, amelyeket az ügyvéd jelenlétében foganatosítottak megismételték, valamint mindazokat, akik az érintett tárgyalásokon megjelentek - szakértők, tanúk - ismételten idézték.

 

Ez az jelentette, hogy az érintett tárgyalási napok jegyzőkönyveit ismertették több héten keresztül. Néhány tanú nem jelent meg, ezért még van olyan iratanyag, ami ismertetni kell. 

 

A Budapest Környéki Törvényszék tavaly október 3-án zárta ki a perből az ügyvédet. Miszori László akkor azt közölte: a védőt azért zárja ki a bíróság, mert tudomására jutott, hogy az ügyvéd bíró édesapja korábban eljárt az ügyben.

 

Varga Zoltán 2012. február 3-a óta volt P. Zsolt helyettes kirendelt védője.

 

Az október 3-i tárgyaláson a bíró felidézte: 2011. október 10-én a Fővárosi Ítélőtábla felülvizsgálat keretében végzést hozott, amelyben egyebek mellett fenntartotta a harmadrendű vádlott előzetes letartóztatását is. A végzés ellen fellebbeztek, így került az ügy a Legfelsőbb Bíróságra, amely 2011. december elsején hozott döntést. Ennek a tanácsnak a tagja volt az ügyvéd édesapja, Varga Zoltán bíró.

 

A büntetőeljárás szabályai szerint nem lehet védő, aki az ügyben mint bíró, ügyész vagy mint a nyomozóhatóság tagja járt el, valamint az ügyben korábban vagy jelenleg eljáró bírónak, ügyésznek vagy a nyomozóhatóság tagjának a hozzátartozója.

 

A per kedden folytatódik.

 

A romák elleni, hat halálos áldozatot követelő fegyveres és Molotov-koktélos támadások ügyében K. Árpádot, a testvérét, K. Istvánt, valamint P. Zsoltot és a vád szerint az utolsó két gyilkosságban sofőrként közreműködő Cs. Istvánt előre kitervelten, aljas indokból, több emberen, részben sok ember életét veszélyeztetve, részben 14. életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettével és más bűncselekményekkel vádolják.

 

A büntetőper 2011. március 25-én kezdődött. Kende Katalin, a törvényszék szóvivője korábban azt közölte, hogy ítélet - a bizonyítás menetétől függően - nyáron várható. A vádlottak esetében az előzetes letartóztatás maximális időtartama négy év, ami 2013. augusztus 21-én jár le.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Augusztus   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Új jelentés szedi szét Járóka Lívia állításait a magyarországi romák helyzetéről

  • Németh Zsolt: az európai történelem és a cigányság története szervesen összekapcsolódik

  • Budapest Ritmo - Idén a roma kultúra áll a középpontban

  • Roma Pride 2018: “Te is a nemzet része vagy!”

  • Roma Büszkeség Napja -„Egyformán vagyunk emberek”CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt