HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Beperelték Kanadát a menekültek orvosai

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  kanada, menekült, per, refugee
2013 Március 07    Forrás: Canadian Medical Association Journal, SosiNet


Ez a cikk archív

Pert indítottak Kanada ellen a Kanadai Orvosok a Menekült Ellátásért (CDRC) és a Menekülteket Képviselő Ügyvédek Kanadai Szövetsége (CARL), mert a bevándorlásügyi miniszter legújabb, egészségüggyel kapcsolatos rendelkezései jelentősen korlátozzák és veszélyeztetik az érintettek fizikai és szellemi állapotát – adta hírül a Canadian Medical Association Journal.

Hirdetmény

A tavaly nyáron életbe lépett Ideiglenes Szövetségi Egészségügyi Program átláthatatlan módon finanszírozza a menekültek gyógyítását, és sokszor maguk az orvosok sem tudják mindig meghatározni, hogy a menekültek melyik biztosítotti kategóriába tartoznak. Ennek következtében előfordul, hogy nem merik ellátni a menekülteket, mert nem tudják, mit fizet majd ki az állam. Vannak olyan cukorbetegségben vagy más krónikus kórban szenvedők, akik korábban ingyen kapták a gyógyszert, most viszont fizetniük kell érte. Az is előfordult, hogy a támogatás mértékét az határozta meg, melyik országból érkezett a menekült, és volt, aki csak akkor kaphatott injekciót, amikor életveszélyes állapotba került. Ez utóbbi esetben egyébként az érintettnek volt munkavállalási engedélye, és adót is fizetett.

 

A kanadai kormány szerint az átmeneti rendelkezések révén évente 20 millió dollárt takarítanak, és bővíteni akarják az ellátottak körét, de az „ál-menekültekre”, a visszautasítottakra ez nem vonatkozik, mert ők illegális bevándorlók.

 

Az orvosok további tiltakozásokat helyeztek kilátásba, mert álláspontjuk szerint a bevándorlásügyi miniszter az egészségügyi szolgáltatások megtagadásával akarja távol tartani a bevándorlókat Kanadától. Azt pedig nem tapasztalták eddig, hogy valaki az egészségügyi ellátás érdekében hagyta volna el a szülőhazáját.

 

Tavaly nyáron hirdette meg a Kanadai Orvosok a Menekült Ellátásért szervezet a Cselekvés Napját, amikor  kétezer orvos, nővér, fogász, szülésznő tiltakozott az egészségügyi ellátás megnyirbálása ellen.

 

Fordította: Bogdán PéterHirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Augusztus   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Visszafogadta a Fidesz a cigányozó edelényi polgármestert

  • Farkas Flórián pofátlansága: folytatnia kell az elért sikerek megtartásáért…..

  • Kis Grófo képével cigányozott a szolnoki ellenzék

  • Felosztanák Farkas Flórián birodalmát

  • A cigányok felzárkóztatása az egész társadalom ügyeCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt