HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Politikai menekült lehet Mohácsi Viktória

betűméret csökkentése betűméret növelése
2013 Március 06    Forrás: Index


Ez a cikk archív

Várhatóan másfél hónapon belül elbírálják Mohácsi Viktória, korábbi SZDSZ-es európai parlamenti képviselő politikai menedékkérelmét Kanadában – tudta meg a Magyar Nemzet az érintettől.

Hirdetmény

A jogvédő, aki jelenleg a torontói Roma Közösségi Központ jogi tanácsadással foglalkozó részlegének munkatársa, 2011 végén hagyta el Magyarországot, mert veszélyben érezte magát, írja a lap a szerdai számában.

 

Mohácsi Viktória tavaly decemberben a CBC kanadai közszolgálati televízióban szólalt meg először nyilvánosan Kanadába távozását követően. Akkor egy félórás, a magyarországi romák helyzetéről szóló műsorban a Kanadai Magyar Hírlap tudósítása szerint azt mondta: „Magyarország nagyon közel van a polgárháborúhoz. De az biztos, hogy a mi népünk áll majd a vesztesek oldalán, mert nincsen pénzünk és nincsenek fegyvereink”.

 

A műsorban a saját menedékkérelméről azt mondta: „meg kellett mentenem családomat, ezért vagyok Kanadában”. Szerinte akkor került veszélybe, amikor széleskörű rendőrségi vizsgálatot követelt a romagyilkosságok ügyében, miután megtudta, hogy az előző szocialista kormány úgy döntött, eltitkolja a romagyilkosságokkal kapcsolatos információkat. Szerinte a 2008-ban és 2009-ben történtgyilkosságsorozat aktáit azért titkosították 80 évre, hogy ne derüljön fény a támadások politikai és titkosszolgálati vonatkozásaira.

 

Mohácsi Viktória 2004 és 2009 között volt az Európai Parlament képviselője. 2004 decemberében Demszky Gábor mandátumát kapta meg. Azt megelőzően az oktatási tárca roma és hátrányos helyzetű gyermekek integrációjáért felelős miniszteri biztosa volt.

 

Nem Mohácsi Viktória az egyetlen közéleti szereplő, aki kanadai menedékjogot kért. Tavaly tavasszal Kertész Ákos író kért menekült státuszt, míg 2011 nyarán Kamarás István, aki korábban Semjén Zsolt roma főtanácsadója volt, és távozásakor azt mondta: nem akarta a nevét adni a kormány cigányokat megnyomorító intézkedéseihez.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Felgyújtották a kárpátaljai romák imaházát és óvodáját is

  • 2-4 évet kaptak Olaszországban, akik felgyújtották cigányok táborát

  • Már nem igazgató a gyermekbántalmazással vádolt angyalföldi iskolavezető

  • Az ORÖ kiállását várja a rendőri intézkedés után meghalt férfi ügyében Setét Jenő

  • Romagyilkosságok: kérdések, tíz év után isCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt