2024 March 29., Friday/Gedeon, Johanna napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

200 ezerre húzta le tanácsadója Osztolykánt
2013. 03. 04. 00:00

Meglopták Osztolykán Ágnes LMP-s politikust, jelenleg független országgyűlési képviselőt. A honanya bankkártyájáról a Blikk információi szerint 200 ezer forintot emelt le volt frakciójának ...

Nagyon szomorú vagyok, ez rettenetes dolog, óriási csalódás nekem ami történt – mondta feldúltan Osztolykán Ágnes a Blikknek. – A Képviselői Irodaház egyik szobájában hagytam a táskámat, amikor átmentem a péntek délelőtti frakcióülésre. Csak a számítógépemet és a mobilomat vittem magammal, s egyszer csak SMS-t kaptam, hogy valaki pénzt vett fel a kártyámmal a számlámról.

Visszamentem az irodába, s a táskámból semmi sem hiányzott, csak a kártya, amely azóta sem került elő. A kocsikulcsom és a pénztárcám is érintetlen volt. Ekkor kérdeztem meg az egyik kollégámat, hogy nem ő vette-e fel a pénzt. Mivel a hölgy tagadott, kénytelen voltam kihívni a rendőrséget. Az egyenruhások nem sokkal később kiérkeztek, s a képviselő asszony jól gyanította, ki lehetett a tettes. A rendőrök K.-né R. Mónikánál (40) hiánytalanul megtalálták a pénzt.

 

Zokogva kértem a rendőröket, hogy ne csináljunk ügyet a történtekből. De ők azt mondták: ez bűncselekmény, nekik mindenképpen intézkedniük kell – mesélte szomorúan a politikus. K.-nét ezután bekísérték a kapitányságra. – Egy országgyűlési képviselő 2013. március 1-jén tett feljelentést, mert 200 ezer forintot emeltek le a bankkártyájáról – írta az Országos Rendőr-főkapitányság a Blikk kérdéseire. Állításuk szerint a bűncselekmény elkövetésével K.-né R. Mónika budaörsi lakost gyanúsítják, aki tettét elismerte, a pénz is megkerült, így az okozott kár már a helyszínen megtérült. Úgy tudjuk, a gyanúsított a pénzt az irodaház bankautomatájából vette fel.

 

Az pedig az irodaház beléptető rendszerével szemben áll, ahol fegyveres őrök teljesítenek szolgálatot, így kizárt, hogy észrevétlenül használhatta az automatát. K.-nét egy éven át alkalmazta az LMP tanácsadóként, s egy többfős bizottság döntött a felvételéről. A pártnál nem személyes tanácsadóként dolgozott, több képviselőnek is segített, így Osztolykánnak is. A hölgy szerződése éppen a lopás előtt egy nappal járt le. A Lehet Más a Politika parlamenti frakciója a kettészakadással ugyanis a múlt hónapban megszűnt, így a képviselőcsoport a munkatársak nagy részét már nem tudta tovább foglalkoztatni.