2024 April 16., Tuesday/Csongor napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Kampány: a szocialisták kampányfogásként egyeztettek a cigányság helyzetéről
2013. 02. 23. 00:00

"Ha a baloldal összeül a cigányság helyzetéről egyeztetni, minden cigány ember biztos lehet benne, hogy a szocialisták csak kampányolnak".

A kormánypárti képviselőcsoport az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a Gyurcsány- és a Bajnai-kormány a cigányság nagy részének az elszegényedést, az egy életen át tartó munkanélküliséget, a segélyen tengődést és az uzsorakölcsönöket jelentette. 

A bankárkormány milliárdokat költött el papíron a cigányságra, miközben azoknak soha senki eredményét nem látta - fogalmaztak. Közlésük szerint a cigányság nem kér többet ebből a képmutató, felszínes politikából. 

"A Fidesz-kormány Európában először tett le az asztalra és kezdett végrehajtani átfogó romaprogramot és kínál tisztességes munkát számukra. Szociális földprogramban, közfoglalkoztatásban vehetnek részt, foglalkoztatásukat adókedvezmény segíti, valamint a hátrányos helyzetű településeken élő gyermekek és fiatalok korábban soha nem látott oktatási, képzési, ösztöndíjprogramokban vehetnek részt" - zárul Potápi Árpád, a nemzeti összetartozás bizottsága elnökének közleménye.
 
Az ellenzéki egyeztetésen az MSZP, a Demokratikus Koalíció, a Magyarországi Szociáldemokrata Párt, a Szövetségben Együtt Magyarországért Párt, valamint a Polgárjogi Mozgalom vett részt.