HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Új felügyelője lesz a romaügyeknek

betűméret csökkentése betűméret növelése
2013 Február 13    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

Balog Zoltán végleg feladja a romaügyet, helyére Kovács Zoltán korábbi kommunikációs államtitkár léphet - értesült az Origo.

Hirdetmény

Balog Zoltán, aki tavaly májusi miniszteri kinevezésekor még ragaszkodott a romaügyek felügyeletéért, és a közigazgatási tárca (KIM) alá tartozó, általa vezetett, a társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkárságát átvitte az Emmibe.

A minisztérium irányítása mellett ugyanakkor az Origó úgy tudja, hogy Balognak már nem jut elég ideje, illetve figyelme a területre, ezért Kovács Zoltán korábbi kommunikációs államtitkárra, a KIM társadalmi kapcsolatokért felelős jelenlegi államtitkárára bízná a felzárkóztatási ügyek felügyeletét.

Kovács információink szerint el is fogadta a felkérést. Annál is inkább, mert KIM-beli pozíciója a Miniszterelnökség tavaly júniusi átalakítása óta kiüresedett: bár a kormányzati honlapon a feladatai ismertetéseként még kedden is az állt, hogy "összehangolja a kormány nyilvános megszólalásait, ezáltal megvalósítva az egységes kormányzati kommunikációt, meghatározza annak fő irányait, jóváhagyja a minisztériumok sajtóban nyilatkozni jogosult személyeinek megszólalásait", valójában kilenc hónapja semmi köze a területhez: a kormánnyal kapcsolatos nemzetközi kommunikáció, amelyért addig ő felelt, átkerült ugyanis a Giró-Szász András vezette egységes miniszterelnökségi kommunikációs trösztbe, irányítója pedig Kumin Ferenc lett. 

 

Kovácsnál érdemben csak az állami ünnepségek szervezése, illetve a kormánynak tanácsot adó emberi jogi munkacsoport irányítása maradt, ezeket várhatóan új pozíciójában is ő felügyeli majd.

 

Balog jól választott, mivel romaügyi politkája eddig is csak kommunikációból állt, így most egy kommunikációs szakemberre bízza az általa sikeresnek tartott roma stratégia kommunikációját.

 

Kovács Zoltán még tavaly kormányzati kommunikációért felelős államtitkárként érvelt az amerikai külügyminisztérium május 25-én nyilvánosságra hozott országjelentésére, ami a romák társadalmi diszkriminációját, kirekesztését és a szélsőjobboldali erőszakot jelölte meg a legfőbb emberi jogi problémának Magyarországon.

 


Kovács Zoltán akkor a jelentésről azt mondta: a kormány nem ért egyet az amerikai külügyminisztérium több megállapításával, mert Magyarországon nincs roma diszkrimináció.Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 1 hozzászólás érkezett.

#1   vorba  | 2013 Február 18 18:47:56 like(0) dislike(0)

Igazatok van , az nem elsösórban pártfüggő , persze azárt van némi szerepe  annak , hogy  melyik párt miként is gondolja  a  magyarországi  cigányság  helyzetének mególdását .  De persze hogy nem ez a fö , hiszen ma már  nem csak a romák életfeltételei rosszabbak , mint előzöleg bármikor , hanem  az ugymond magyar emberek is sanyaragnak , családostol !Véleményem szerint , itt egy teljes , politíkai elit váltásra van szükszég , mert ebben a mostani rendszerben , minden magát politikusnak mondó  , ember , ( tisztelet a kivételnek , mert azért akad ilyen is  ) a szaját maga anyagi hasznát  nézi , csak ez miatt  politízál , mert mondjuk meg az ígazat , miből élnének meg  ?  Meg a legnagyobb baj az , hogy Nekik már elfogyott a tekintélyük , nics tiszteletük , mert szinte mind eljátszották , hazudnak , hülyének nézik a népet  ! Annak ellenére hogy ök ültették öket e székeikbe , de sajnos nem nézik semmibe a népet ,  a választópolgárokat sem , akkor mit vár ez a roma társadalom , föleg amikor a cigányság ( vezetöiben ) is  sok az a szemály akik saját  anyagi érdeke miatt , csapodik a mindenkóri kormányzó párthoz , csakhogy felszinen maradhassanak , abben a legjobb a Floríán , aki hatalmi , és anyagi érdekei miatt a legnagyobb kerékkötője a Roma ügyeknek !  mert van például valaki , aki hallota már , hogy mikor mondott véleményt , vagy gondolatot a a cigányság ügyeiben ? Dehogy van , hiszen csak aláír , ezt már megtanulta  !! na ennyit egyenlöre ,   de mondjátok , hogy ti hogyan gondoljátok  ?
vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Augusztus   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Visszafogadta a Fidesz a cigányozó edelényi polgármestert

  • Farkas Flórián pofátlansága: folytatnia kell az elért sikerek megtartásáért…..

  • Kis Grófo képével cigányozott a szolnoki ellenzék

  • Felosztanák Farkas Flórián birodalmát

  • A cigányok felzárkóztatása az egész társadalom ügyeCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt