HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Kanadai bevándorlás-NEKI: a polgármester szavai megerősítik a menekültkérelmek jogosságát

betűméret csökkentése betűméret növelése
2013 Január 25    Forrás: mti


Ez a cikk archív

A Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda (NEKI) szerint Kriza Ákos (Fidesz-KDNP) miskolci polgármester szavai megalapozzák a kanadai menekültkérelmek jogosságát.

Hirdetmény

A NEKI állásfoglalása szerint Kriza Ákos a gyermekeik állami gondozásba vételével, hatósági ellenőrzésekkel és hazaköltözésük megakadályozásával fenyegeti a hazatérőket.
    

 

A NEKI felidézi a polgármesternek egy sajtótájékoztatón elhangzott mondatait, miszerint: "nem engedjük vissza a kanadai romákat, Kanada nem fogja a menekültjeit Miskolcra küldeni, elég volt abból, hogy bármilyen csoport úgy gondolja, hogy Miskolccal, a miskolciakkal bármit meg lehet tenni, hogy bárkit csak úgy ide lehet küldeni!" 
    

 

A NEKI leszögezte: "egyetért a polgármesternek azzal a kijelentésével, hogy a miskolciakkal nem lehet bármit megtenni, sőt, úgy véljük, általában nem lehet megszabni az embereknek, hogy hol éljenek. A magyar és uniós joggyakorlatban az állampolgárok ezen jogát kiemelt jogszabályok garantálják".
    

 

A jogvédő iroda úgy látja, a polgármester kijelentései viszont megerősítik a menedékkérők érveit, például jogbiztonságuk hiányát.
    

 

A NEKI szerint a kormányállásponttal és az erkölccsel is ellentétesek Miskolc polgármesterének szavai, mert mintegy bűnösökként azonosítja a visszatérő állampolgárokat.
    

 

"Mindenkinek joga van megválasztani, hogy hol szeretne élni. Akkor is, ha mindezt saját akaratából, és akkor is, ha kényszerűségből teszi. A polgármester által kilátásba helyezett, a hazatérőket kollektíven érintő szigorú elbírálás ellentétes a magyar jogszabályokkal, ezért az annak nyomán születendő intézkedések előreláthatólag jogellenesek lesznek" - olvasható a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda tájékoztatójában.
    

 

A Kanadából visszatérők nem Kanada menekültjei, hanem Magyarország polgárai, a magyar kormány pedig támogatásáról biztosította a hazatérőket, amikor kijelentette, hogy a magyarországi cigányság jövője itt van, saját hazájukban - olvasható a NEKI MTI-hez eljuttatott közleményében.
    

 

A NEKI tudatta: a miskolci gyakorlatot monitorozzák, és amennyiben szükséges, jogi eszközökkel megvédik az állampolgárokat a hátrányos megkülönböztetéssel szemben.Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 2 hozzászólás érkezett.

#2   ÁcsLaci  | 2013 Február 24 08:54:49 like(0) dislike(0)

A Kanadába induló cigányok nagy része nem bűnöző,de nem is politikai menekült.Egész egyszerűen anyagi okokból,a jobb élet reményében,a szegénység mentek oda.Azért kellett menekültként beállítaniuk magukat,hogy megkapják az ezért járó segélyt a kanadai hatóságoktól.

#1   Julius Cézár  | 2013 Január 31 18:59:03 like(0) dislike(0)

Mire számitson a miskolci cigányság a polgármesterétől, amikor jobbikos boltot avat a Bábonybércen?Amikor minden "canadai" cigányt bűnözőként állítbe az egész ország előtt.Hétről hétre csak ahol álltalában cigányok laknak ellenőrzést tartat.Tudom hogy most sok nem cigány barátot szerzek neki de ez van.


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Összegzés az Első Országos Roma Ifjúsági Kongresszusról

  • A Dikh TV november elejéig kódolatlanul elérhető

  • Farkas Flórián nagy feltámadása: újra bevetik listavezetőként

  • Csoda, hogy egyáltalán létezik

  • Az ellenzék adhatja az ORÖ-elnökét, Flóri nagyot bukhat!CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt