HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Andor László a roma integrációról tárgyalt Soros Györggyel Davosban

betűméret csökkentése betűméret növelése
2013 Január 25    Forrás: stop.hu


Ez a cikk archív

A davosi Világgazdasági Fórum második napján, csütörtökön Andor László uniós biztos Soros Györggyel tárgyalt a roma integráció és a szegénység elleni küzdelem feladatairól. A megbeszélésen hangsúlyozták, hogy a roma integráció elősegítése érdekében az oktatásra kell a legnagyobb figyelmet fordítani, és a tagállamok mellett az Európai Uniónak is feladata, hogy ezt támogassa.

Hirdetmény

Andor László és Soros György áttekintették annak lehetőségeit is, hogy miként lehetne az uniós alapokat a következő hétéves költségvetési periódusban jobban használni a romák képzése és foglalkoztatása terén, az EU-ban és azon kívül is. Andor László kiemelte, hogy a biztosi portfóliójába tartozó Európai Szociális Alapra kiemelt szerep vár ezen a téren.

 

A délután folyamán Andor László a fiatalok helyzetéről szóló panelbeszélgetésen vesz részt. Andor e fórumon is hangsúlyozza, hogy Európa több országában szociális válsághelyzet van, ami a 25 év alatti korosztályt a többi korcsoportnál is nagyobb mértékben sújtja. Nagyon sürgős cselekvésre van szükség ahhoz, hogy a mostani fiatalok ne váljanak egy elveszett generációvá.

 

Andor László Davosban is érvelt az Ifjúsági Garancia minél szélesebb körű bevezetése mellett. A magyar uniós biztos által decemberben bemutatott javaslat szerint minden 25 év alatti számára biztosítani kell a lehetőséget, hogy az iskola befejezése vagy a munkanélkülivé válás után 4 hónappal továbbképzési, tanulási vagy munkalehetőséget kapjon. Az osztrák és finn minta alapján kidolgozott Európai Bizottsági javaslat sikeréhez az Európai Szociális Alap tud forrást nyújtani, de a tagállami kormányok szerepvállalására is szükség van.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Ignácz Judit: A roma nők természetes élőhelye és életmódja

  • Ignácz Judit: A roma nők természetes élőhelye és életmódja

  • Az EP nagy többséggel támogatta a kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezést

  • Cinka a keresztfánál

  • Kiállítással és közösségi fotózással is ünnepli fennállását a Romani DesignCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt