HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Andor László a roma integrációról tárgyalt Soros Györggyel Davosban

betűméret csökkentése betűméret növelése
2013 Január 25    Forrás: stop.hu


Ez a cikk archív

A davosi Világgazdasági Fórum második napján, csütörtökön Andor László uniós biztos Soros Györggyel tárgyalt a roma integráció és a szegénység elleni küzdelem feladatairól. A megbeszélésen hangsúlyozták, hogy a roma integráció elősegítése érdekében az oktatásra kell a legnagyobb figyelmet fordítani, és a tagállamok mellett az Európai Uniónak is feladata, hogy ezt támogassa.

Hirdetmény

Andor László és Soros György áttekintették annak lehetőségeit is, hogy miként lehetne az uniós alapokat a következő hétéves költségvetési periódusban jobban használni a romák képzése és foglalkoztatása terén, az EU-ban és azon kívül is. Andor László kiemelte, hogy a biztosi portfóliójába tartozó Európai Szociális Alapra kiemelt szerep vár ezen a téren.

 

A délután folyamán Andor László a fiatalok helyzetéről szóló panelbeszélgetésen vesz részt. Andor e fórumon is hangsúlyozza, hogy Európa több országában szociális válsághelyzet van, ami a 25 év alatti korosztályt a többi korcsoportnál is nagyobb mértékben sújtja. Nagyon sürgős cselekvésre van szükség ahhoz, hogy a mostani fiatalok ne váljanak egy elveszett generációvá.

 

Andor László Davosban is érvelt az Ifjúsági Garancia minél szélesebb körű bevezetése mellett. A magyar uniós biztos által decemberben bemutatott javaslat szerint minden 25 év alatti számára biztosítani kell a lehetőséget, hogy az iskola befejezése vagy a munkanélkülivé válás után 4 hónappal továbbképzési, tanulási vagy munkalehetőséget kapjon. Az osztrák és finn minta alapján kidolgozott Európai Bizottsági javaslat sikeréhez az Európai Szociális Alap tud forrást nyújtani, de a tagállami kormányok szerepvállalására is szükség van.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Hamarosan megvédheti doktori disszertációját

  • „Az én cigány ruháim magyarul szólalnak meg”

  • Setét Jenő: az egyetemes emberi jog a legfontosabb érték

  • CEU-n végzett cigány lány: A gyerekek azt hiszik, indiai vagyok és a romák lopnak

  • CEU-n végzett cigány lány: A gyerekek azt hiszik, indiai vagyok és a romák lopnakCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt