2024 March 29., Friday/Gedeon, Johanna napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Andor László a roma integrációról tárgyalt Soros Györggyel Davosban
2013. 01. 25. 00:00

A davosi Világgazdasági Fórum második napján, csütörtökön Andor László uniós biztos Soros Györggyel tárgyalt a roma integráció és a szegénység elleni küzdelem feladatairól.

Andor László és Soros György áttekintették annak lehetőségeit is, hogy miként lehetne az uniós alapokat a következő hétéves költségvetési periódusban jobban használni a romák képzése és foglalkoztatása terén, az EU-ban és azon kívül is. Andor László kiemelte, hogy a biztosi portfóliójába tartozó Európai Szociális Alapra kiemelt szerep vár ezen a téren.

 

A délután folyamán Andor László a fiatalok helyzetéről szóló panelbeszélgetésen vesz részt. Andor e fórumon is hangsúlyozza, hogy Európa több országában szociális válsághelyzet van, ami a 25 év alatti korosztályt a többi korcsoportnál is nagyobb mértékben sújtja. Nagyon sürgős cselekvésre van szükség ahhoz, hogy a mostani fiatalok ne váljanak egy elveszett generációvá.

 

Andor László Davosban is érvelt az Ifjúsági Garancia minél szélesebb körű bevezetése mellett. A magyar uniós biztos által decemberben bemutatott javaslat szerint minden 25 év alatti számára biztosítani kell a lehetőséget, hogy az iskola befejezése vagy a munkanélkülivé válás után 4 hónappal továbbképzési, tanulási vagy munkalehetőséget kapjon. Az osztrák és finn minta alapján kidolgozott Európai Bizottsági javaslat sikeréhez az Európai Szociális Alap tud forrást nyújtani, de a tagállami kormányok szerepvállalására is szükség van.