2024 April 24., Wednesday/György napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

A nyáron szabadlábra kerülhetnek a cigányvadászok!
2013. 01. 22. 00:00

A nyár végén ítélet hiányában szabadlábra kerülhetnek a titkosszolgálatokkal is kapcsolatba került cigányvadászok. A bírósági per lassan kezd egy kabaréra hasonlítani, annak ellenére, hogy ...

Jogerősen is kizárták a romák elleni támadásokkal vádolt négy férfi büntetőperéből a harmadrendű vádlott, Pető Zsolt kirendelt védőjét, ezért harminc tárgyalási napot meg kell ismételni a romaperben.

 

Miszori László tanácselnök elsőként a tavaly június 13-i tárgyalás jegyzőkönyvének ismertetésébe kezdett ma bele.

 

A bíróság a 2011. március 25-én kezdődött büntetőperben idén március végéig 26 tárgyalási napot tervezett, hogy iratot ismertessen, tanúkat és szakértőket hallgasson meg. Arról volt szó, hogy ítélet - a bizonyítás menetétől függően – idén nyáron várható, de mivel újra jelentős csúszás lesz, a vádlottak augusztus 21. után, első fokú ítélet hiányában szabadlábra kerülhetnek.

 

Tavaly a vádlottak már reménykedtek abban, hogy 3 év előzetes letartóztatás után szabadlábra kerülhetnek, de időközben a büntetőeljárásról szóló törvény módosításával az előzetes letartóztatásban tölthető maximális idő 4 évre emelkedett.

 

A nagycsécsi, a tatárszentgyörgyi, a tiszalöki és a kislétai gyilkossággal, és hat másik romák elleni fegyveres és Molotov-koktélos támadással vádolt Kiss Árpád, testvére Kiss István, Pető Zsolt és Csontos István három és fél éve ül előzetes letartóztatásban, így ha addig nem ítélik el őket, augusztus 21-e után szabadlábra kell őket helyezni a törvény értelmében, és maximum házi őrizetben várhatják meg az elsőfokú bírósági döntést.