HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

A CNÖ a Világsátorról

betűméret csökkentése betűméret növelése
2012 December 18    Forrás: minap.hu


Ez a cikk archív

Kulturális Központ projekt ötletét – melynek megvalósításáról a városi közgyűlés múlt heti ülésén döntött –, azonban több észrevételt és javaslatot is megfogalmazott Váradi Gábor elnök, annak későbbi sikere érdekében.

Hirdetmény

A cigány nemzetiségi önkormányzat elnöke elmondta, ők maguk örömtelinek tartják a központ létesítésének ötletét, hiszen a hazai cigányság közel negyven éve vár egy hasonló létesítményre.

 


– Nagyon fontosnak érezzük azt, hogy sokkal mélyebben bevonják a programba a hazai cigányságot, mert úgy érezzük, ez korábban nem történt meg, arról hogy a központot Miskolcon valósítják meg, mi magunk is csak múlt kedden, a közgyűlés előtt két nappal értesültünk – mondta Váradi Gábor.


Kiemelte, fontosnak érzik azt, hogy a koncepciót olyan emberekkel alakítsák ki (illetve a majdani központ üzemeltetését is velük együtt végezzék), akik meghatározó szereppel bírnak a miskolci cigányság életében.

 

– Több ilyen szervezet is van, ilyen a Roma Parlament, az országos, a megyei vagy a helyi cigány nemzetiségi önkormányzat – az ezekkel való egyeztetés szerintünk azért fontos, mert úgy gondoljuk, csak akkor lehet sikeres ez az egyébként nagy jelentőségű program, ha a cigányság minden szegmense magáénak érzi azt – mondta Váradi Gábor.


Mint arról beszámoltunk, az úgynevezett Világsátor-projekt megvalósításáról múlt héten döntött a közgyűlés. A Világsátor helyi, regionális, országos és határokon átnyúló, európai léptékű programokat valósít majd meg. Koncepciójában, a társadalmi felzárkózás ügye mellett – illetve azon keresztül – a nemzeti, nemzetegyesítő szerep is kiemelt jelentőségű lesz.


A Világsátor központ száz százalékos uniós támogatással, a Miskolci Egyetem közelében épülne meg. A projekt egyik területe a kutatás-módszertani fejlesztés, digitalizálás, archiválás, elektronikus publikálás. Másik az oktatási funkció, az intézmény országos oktatási kutatási és módszertani hálózat központjaként működne együtt a partnerséget vállaló településekkel, intézményekkel, a hátrányos helyzetűek, ezen belül kiemelten a roma fiatalok tehetséggondozásával és felzárkózásával kapcsolatos módszertani fejlesztésekben, oktatásokban.

Világsátor harmadik kiemelt eleme a kultúraközvetítő funkció. A létrehozott infrastruktúra alkalmas lesz képzőművészeti kiállítások megrendezésére, koncertek, színházi események, filmművészeti alkotások bemutatására, az itt működő program- és menedzseriroda hazai és külföldi kiállítási, fellépési lehetőségeket is szervezne.


A projekt alapvető kérdése: akarunk-e választ adni a régióban kiemelten meglévő társadalmi problémákra, hátrányos helyzetűek felzárkóztatására, ami már rég nem csak „romakérdés”.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lett az ORÖ új elnöke

  • Adventi fogadás az államfőnél

  • Roma ifjúsági tréning Rimaszombatban

  • A miskolci romák polgármestere is akar lenni a frissen megválasztott Veres Pál

  • Dancs Mihály felmondta az ORÖ-s szövetségétCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt