HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Járóka Lívia a romastratégia hatékony végrehajtását sürgeti

betűméret csökkentése betűméret növelése
2012 November 26    Forrás: mti


Ez a cikk archív

Az európai romastratégia hatékony végrehajtását sürgette Járóka Lívia fideszes európai parlamenti (EP) képviselő hétfőn Brüsszelben, az Európai Roma Információs Iroda által a roma holokausztról szervezett konferencián.

Hirdetmény

Az EP egyetlen roma származású tagja hangsúlyozta: nem elég csupán tisztelettel adózni az áldozatok emlékének, hanem újra és újra ki kell mondani, hogy elutasítják a gyűlöletkeltést.

 

Fel kell lépni a szélsőséges nézetek ellen, amelyek azt hirdetik, hogy egyes emberek nem egyenlőek a többiekkel, vagy ami még rosszabb, nem is emberek - mondta. Emlékeztetett arra, hogy idén júniusban ő maga javasolta az EP-ben, nyilvánítsák augusztus 2-át a Roma Holokauszt Európai Emléknapjává. Egyúttal üdvözölte, hogy a német kormány emlékművet állított Berlinben aroma áldozatok emlékére. 
    

 

Járóka szerint a magyar uniós elnökség alatt elfogadott európai keretrendszer révén - amely a nemzeti romaintegrációs stratégiák számára jelöli ki az utat - az eddigi legnagyobb szabású kezdeményezés indult el a romák társadalmi-gazdasági helyzetének javítása érdekében. Ez - vélekedett - megfelelő politikai akarat és anyagi források mellett képes lehet kézzelfogható javulást elérni az évtized végéig. 
    

 

"A felnövekvő nemzedékekkel meg kell ismertetni a holokauszt szörnyűségeit, de még fontosabb, hogy kikövezzük számukra az utat egy biztonságos, reményteli és virágzó jövő felé, mert az elhatározások nélküli emlékezés, a tettek nélküli figyelemfelkeltés üres gesztus csupán" - hangsúlyozta Járóka Lívia.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Június   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Az olasz belügyminiszter azon sajnálkozik, hogy az olasz romákat nem tudja kitoloncolni

  • Gazdag cigányok elleni rablógyilkosságra készültek

  • Vádat emeltek a solti cigány önkormányzati vezető ellen

  • Kellenek a tanodák, mert a fiatalok kötődéseket is kaphatnak bennük

  • Kárpátaljai magyar cigányok ellen hajtottak végre pogromotCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt