HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Nemzetközi romaintegrációs program indul a magyar máltaiak vezetésével

betűméret csökkentése betűméret növelése
2012 November 17    Forrás: mti


Ez a cikk archív

Nemzetközi romaintegrációs program indul a Magyar Máltai Szeretetszolgálat vezetésével. A nyolc európai országot (Albánia, Bulgária, Magyarország, Olaszország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Ukrajna), tizennyolc civil, illetve állami szervezetet érintő, 1,8 millió eurós költségvetésű európai uniós projekt célja, hogy megkeressék a pozitív példákat, a "jó gyakorlatokat" és módszereket.

Hirdetmény

Balog Zoltán, a kétéves programban partnerként részt vevő Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője a projekt elindítását bejelentő pénteki budapesti sajtótájékoztatón azt hangoztatta: a kormányzat az első perctől a roma integráció ügyét szolgálja, és szemléletváltozást hozott abban is, hogy nagyobb hangsúlyt helyezett a roma közösségek bevonására a róluk szóló döntésekbe.
    

 

Jelezte, ma már nincs olyan romaprogram Magyarországon, amelyhez ne kellene a roma önkormányzatok hozzájárulása, egyetértése. Elmondta, a kormányzat jelen van a helyi integrációs programokban; így például a korábbi kormányzat idején elindított "Biztos kezdet gyermekházak" projektben, valamint a teleprehabilitációs programban, amelybe már százhúsz önkormányzatot sikerült bevonni.
    

 

Azt mondta, a példaszerű gyakorlatokat olyan hiteles szervezeteknek kell felmérniük és értékelniük, amelyek - a Magyar Máltai Szeretetszolgálathoz hasonlóan - maguk is végeznek hasonló programokat, és azokat el is tudják fogadtatni a közvéleménnyel.
    

 

Vecsei Miklós, a szeretetszolgálat alelnöke arról beszélt, a most elindított program jelentőségét jelzi, hogy az európai cigányság csaknem hetven százaléka az érintett nyolc országban él. Arra hívta fel a figyelmet, "nagyon nagy baj van", mert a nyomor sok tízezer embert érint, és a jelenlegi helyzetet nem lehet egy-két év alatt megváltoztatni.
    

 

A program szükségességéről szólva azt mondta, a helyzetről őszintén kell beszélni, mert ha nem lehet kimondani az igazságot, akkor rossz lesz a diagnózis, nem fognak tudni segíteni, és felesleges célokra költenek pénzeket. Minden projekt csak akkor ér valamit, ha elér az emberekig, a cigánytelepekig - tette hozzá.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Újvidék lesz egy hétig Európa roma ifjúsági fővárosa

  • So keres, Europa?! – Roma fiatalok üzenete Európa kormányainak és politikusainak

  • Jesse Jackson polgárjogi harcossal emlékezünk a roma holokauszt áldozataira Birkenauban

  • Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban

  • Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulójánCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt