HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Romagyilkosságok - Újabb tanúkat hallgatott meg a bíróság

betűméret csökkentése betűméret növelése
2012 Október 26    Forrás: mti


Ez a cikk archív

Újabb tanúk meghallgatásával folytatódott a romák elleni támadásokkal vádolt négy férfi büntetőpere pénteken a Budapest Környéki Törvényszéken.

Hirdetmény

A bíróság meghallgatott egy vadászt, aki sörétes puskákat hirdetett meg eladásra egy vadászattal foglalkozó portálon. A férfi elmondta, hogy a hirdetésekben szerepelt a neve és a lakcíme is.

 

Az ügyben eljáró birói tanács elnöke Miszori László ismertette, hogy Kiss Árpád elsőrendű vádlott számítógépén 23 fényképet találtak, amelyeken a vadász háza és annak közvetlen környezete látható.

 

A fényképeket be is mutatták, azokon a tanú felismerte lakhelyét, a település egyes utcáit.

 

A bíróság június végén már meghallgatott két olyan vadászt, akiknek a lakhelyéről térkép illetve fényképfelvételeket találtak az elsőrendű vádlottól a nyomozás során lefoglalt pendrive-on.

 

A két vadász - 2008 környékén - szintén lőfegyvereket hirdetett meg eladásra, és a hirdetésekben szerepelt nevük és lakcímük.

 

A vádirat szerint a romák elleni támadással vádolt férfiak közül hárman, Kiss Árpád, Kiss István és Pető Zsolt eddig ismeretlen negyedik társukkal 2008. március 7-re virradóra vadászpuskákat raboltak el egy besenyszögi vadásztól. A vád szerint azért követték el a fegyverrablást, hogy végrehajthassák a romák elleni bűncselekményeket. Hét vadászpuskát vittel el, amelyekkel kilenc helyszínen 78 lövést adtak le, hat ember, köztük egy ötéves gyermek halálát okozva, és ötöt súlyosan megsebesítve.

 

A bíróság a piricsei cselekménnyel kapcsolatban meghallgatott egy tanút, aki elmondta, hogy két nagy dörrenésre ébredt, azt látta, hogy az asztalon fekszik egy Molotov-koktél, és a palack szájába helyezett rongy ég. Ezt sikerült eloltania.

 

Piricsén 2008. augusztus 8-án éjjel az Ady Endre utca végén lévő két utolsó házra több gyújtópalackot dobtak és rálőttek. A támadás során egy idős asszonyt lábon lőttek, súlyosan megsebesítettek.

 

A per kedden folytatódik.

 

A romák elleni, hat halálos áldozatot követelő fegyveres és Molotov-koktélos támadások ügyében Kiss Árpádot, a testvérét, Kiss Istvánt, valamint Pető Zsoltot és a vád szerint az utolsó két gyilkosságban sofőrként közreműködő Csontos Istvánt előre kitervelten, aljas indokból, több emberen, részben sok ember életét veszélyeztetve, részben tizennegyedik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettével és más bűncselekményekkel vádolják.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Újvidék lesz egy hétig Európa roma ifjúsági fővárosa

  • So keres, Europa?! – Roma fiatalok üzenete Európa kormányainak és politikusainak

  • Jesse Jackson polgárjogi harcossal emlékezünk a roma holokauszt áldozataira Birkenauban

  • Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban

  • Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulójánCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt