HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Roma Parlament: jogtalan a bérleti szerződés megszüntetése

betűméret csökkentése betűméret növelése
2012 Október 11    Forrás: mti


Ez a cikk archív

A Magyarországi Roma Parlament szerint jogtalan józsefvárosi irodájuk bérleti szerződésének megszüntetése, amiről mindössze négy napja tud a szervezet, korábban semmilyen értesítést nem kaptak az esetleges kilakoltatásról - közölte a roma szervezet elnöke szerdán az MTI-vel.

Hirdetmény

Zsigó Jenő elmondta: a bérleti szerződés felbontásáról nem értesítették a szervezetet, egy korábbi önkormányzati bizottsági ülésre sem hívták meg őket, és a szerdai testületi ülésen is csak egyetlen felszólalási lehetőségük volt.
    

 

Hozzátette: mindössze az önkormányzat vagyonkezelő intézménye megbízásából kaptak egy értesítést arról, hogy október 17-én lesz a szervezet kilakoltatási pere a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.
    

 

Az önkormányzat tájékoztatása szerint nem született döntés a Magyarországi Roma Parlament által használt józsefvárosi iroda újbóli bérbeadásáról a kerület városgazdálkodási és pénzügyi bizottságának szerdai ülésén. 
    

 

A Roma Parlament 1993 óta használja a Tavaszmező utcai, 214 négyzetméter alapterületű irodát, havonta mintegy 18 ezer forint kedvezményes bérleti díjért. A szerződést 2009 nyarán felmondták az épület hasznosítására vonatkozó tervek miatt, de másfél hónappal később újra megkötötték. Két évvel később, 2011 szeptember 30-án ismét felmondták a szerződést, miután a Magyarországi Roma Parlament több mint 150 ezer forint bérleti és több mint 30 ezer forint használati díjhátralékot halmozott fel. A hátralék behajtására és a helyiség kiürítésére jogi eljárás indult.
    

 

A szervezet a díjhátralékot kamataival együtt megfizette 2012. január 31-ig, majd új bérleti szerződést és kedvezményes közös költséget kérelmezett. A pert ekkor rövid időre felfüggesztették, de - miután a szervezet újabb hátralékot halmozott fel -, folytatódott. Szeptember végére háromhavi tartozásuk volt, amit október elején egyenlítettek ki, de érvényes szerződésük nincs - tájékoztatott az önkormányzat.
    

 

A Fővárosi Cigány Önkormányzat kedden közleményben tiltakozott a bérleti szerződés megszüntetése ügyében és méltatlannak nevezte a kerület hozzáállását. Közleményükben hangsúlyozták, hogy nem értik az önkormányzat előterjesztését. "Azt végképp nem, hogy milyen jogszabályi hivatkozással kívánja ezt megtenni" - olvasható a közleményben.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Mit éreznek a romák az elmúlt évek növekedéséből?

  • Forgács István: A cigányság felzárkózása gazdasági kérdés

  • Segítségnyújtás a kárpátaljai magyar közösségnek

  • Cigány magyar - csapatépítő tréning a Jurányiban

  • Orbán Viktor védi, de az OLAF elővenné Farkas Flóriánt isCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt