HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

ORÖ: nem kívánjuk megvitatni önjelölt vezérek javaslatait

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  OCÖ, Farkas Flórián, ORÖ
2012 Szeptember 20    Forrás: mti


Ez a cikk archív

Az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) nem kívánja megvitatni azoknak a magamutogató és önjelölt vezéreknek a javaslatait, akik a botránypolitikát képviselik - reagált az ORÖ sajtóirodája a Polgárjogi Mozgalom a Köztársaságért elnevezésű szervezet vezetőjének szerdai kijelentéseire az MTI-nek.

Hirdetmény

Horváth Aladár egyebek között azt mondta, Magyarországon emberek milliói élnek nyomorban, ezért az általa irányított szervezet azonnali válságkezelést követel a kormánytól; a polgárjogi szervezet elnöke az elmúlt két évet a romapolitika csődjének nevezte, szerinte Farkas Flórián fideszes országgyűlési képviselő, az Országos Roma Önkormányzat elnöke nem a cigányságot képviseli, hanem "a népnyúzó törvényeket hozó hatalom" kiszolgálója, aki csak akkor szólal meg, ha az a Fidesz és a kormány érdekeit szolgálja.
    

 

Horváth Aladár az MTI-nek azt mondta: a sajtótájékoztatón felvetett követelésekkel kapcsolatban kíváncsi az ORÖ álláspontjára, ugyanis nem tartja megfelelő biztosítéknak az ORÖ és a miniszterelnök által a romák élethelyzetének javítására vonatkozó, tavasszal kötött keretmegállapodást.
    

 

Az ORÖ az MTI-nek küldött reagálásban azt írta: a szervezet sajnálattal tapasztalja, hogy a hazai roma politikában leszerepelt emberek "olthatalan szereplési vágyból" újra aktivizálják magukat. Ha azt nem  "a magamutogatás és önjelölt vezérség jegyében tennék", akkor az ORÖ örömmel vitatná meg javaslataikat - fűzték hozzá.
    

 

Amíg az önkormányzat az elmúlt másfél évben "történelmi jelentőségű" programot és cselekvési tervet alkotott és a "világon egyedülálló" keretmegállapodást kötött a magyar kormánnyal a romák társadalmi felzárkózása érdekében, addig ezek az önjelöltek újra és újra csak a "botránypolitika kapuit tudták s tudják zörgetni ma is" - fogalmaztak.
    

 

Emlékeztettek, az önkormányzat 2011 januárjában azért kapott több mint kétharmados felhatalmazást a magyarországi cigányságtól, hogy szakítson a botránypolitizálással és az Új roma politika programja mentén valós kormányzati cselekvésekkel tegyen a hazai roma társadalom felemelkedéséért.Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 1 hozzászólás érkezett.

#1   orsós  | 2012 Szeptember 20 13:48:38 like(0) dislike(0)

Olvastam ezt, és Horváth Aladár Úr kijelentéseit. És döbbenet, mind a kettőnek 100%-os igazságot adnék!!! Nem beszélni kellene, már rég nem! Tenni, tenni, tenni...


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Az EP nagy többséggel támogatta a kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezést

  • Cinka a keresztfánál

  • Kiállítással és közösségi fotózással is ünnepli fennállását a Romani Design

  • Hidvégi-B. Attila: Ó évi gondolatok az új évre

  • Vizsgálat a cserdi polgármester ügyébenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt