2024 April 25., Thursday/Márk napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

ORÖ: nem kívánjuk megvitatni önjelölt vezérek javaslatait
2012. 09. 20. 00:00

Az ORÖ nem kívánja megvitatni azoknak a magamutogató és önjelölt vezéreknek a javaslatait, akik a botránypolitikát képviselik - reagált az ORÖ Horváth Aladár szerdai kijelentéseire.

Horváth Aladár egyebek között azt mondta, Magyarországon emberek milliói élnek nyomorban, ezért az általa irányított szervezet azonnali válságkezelést követel a kormánytól; a polgárjogi szervezet elnöke az elmúlt két évet a romapolitika csődjének nevezte, szerinte Farkas Flórián fideszes országgyűlési képviselő, az Országos Roma Önkormányzat elnöke nem a cigányságot képviseli, hanem "a népnyúzó törvényeket hozó hatalom" kiszolgálója, aki csak akkor szólal meg, ha az a Fidesz és a kormány érdekeit szolgálja.
    

 

Horváth Aladár az MTI-nek azt mondta: a sajtótájékoztatón felvetett követelésekkel kapcsolatban kíváncsi az ORÖ álláspontjára, ugyanis nem tartja megfelelő biztosítéknak az ORÖ és a miniszterelnök által a romák élethelyzetének javítására vonatkozó, tavasszal kötött keretmegállapodást.
    

 

Az ORÖ az MTI-nek küldött reagálásban azt írta: a szervezet sajnálattal tapasztalja, hogy a hazai roma politikában leszerepelt emberek "olthatalan szereplési vágyból" újra aktivizálják magukat. Ha azt nem  "a magamutogatás és önjelölt vezérség jegyében tennék", akkor az ORÖ örömmel vitatná meg javaslataikat - fűzték hozzá.
    

 

Amíg az önkormányzat az elmúlt másfél évben "történelmi jelentőségű" programot és cselekvési tervet alkotott és a "világon egyedülálló" keretmegállapodást kötött a magyar kormánnyal a romák társadalmi felzárkózása érdekében, addig ezek az önjelöltek újra és újra csak a "botránypolitika kapuit tudták s tudják zörgetni ma is" - fogalmaztak.
    

 

Emlékeztettek, az önkormányzat 2011 januárjában azért kapott több mint kétharmados felhatalmazást a magyarországi cigányságtól, hogy szakítson a botránypolitizálással és az Új roma politika programja mentén valós kormányzati cselekvésekkel tegyen a hazai roma társadalom felemelkedéséért.