HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Európa a romák „gonosz mostohájának” bizonyult

betűméret csökkentése betűméret növelése
2012 Augusztus 29    Forrás: hungarian.ruvr.ru


Ez a cikk archív

A Csehországból Angliába elvándorolt roma család feje, Stefan D. öngyilkosságot próbált elkövetni, amikor a helyi gyámhivatal lényegében erőszakkal vette el tőle és feleségétől három gyermeküket.

Hirdetmény

Hasonló sorsra jutott egy szlovákiai migráns roma család, amelyből öt gyermeket vettek el a hatóságok. A pozsonyi televízióban bemutatott riportok bombasztikus hatást gyakoroltak a közvéleményre. Dusan Kerny jelenti a szlovák fővárosból.

 

– Nem újdonság, hogy romák Nagy-Britanniába vándorolnak el. Jobb sorsra vágynak, oda igyekeznek, ahol erősebb a szociális támogatás. De a homonnai származású Veronika Conková és Miroslav Gogol esete igazi sokkoló hatással volt az itteniekre. Senki se tudta elképzelni, hogy így egyszerűen öt gyermeket el lehet venni egy családtól. Az volt az indok, hogy a család képtelen eltartani a gyermekeket. A szlovák szociális-segélyezési tárca mellett működő nemzetközi gyermekvédelmi központ képviselője, Andrea Cisarova direkt Londonba utazott, hogy ott a helyszínen tisztázza a konfliktus lényegét. Tudjuk, hogy a családfő Angliában munkát keresett, de nem talált. Akkor a szegények támogatásával foglalkozó szociális szervhez fordult segélyért. Folyamodványának az lett az eredménye, hogy lakásában megjelent a rendőrség a gyámhivatal képviselőivel együtt. Új jogszabályokra hivatkoztak, amelyek lehetővé teszik a gyermekek ideiglenes elvételét ilyen családból, a strasbourgi bíróság vonatkozó határozatára… Azonban itt minálunk azt beszélik, hogy a gyermekeket nem ideiglenesen, hanem végleg vették el, a kényszerű társadalmi adaptálás céljából.

 

– Lehet, hogy ez egyik azon módszerek közül, amelyekkel az európaiak a „romaproblémát” próbálják megoldani?”

 

– Létezik olyan vélemény, hogy az angol hatóságok ilyen módon egyszerűen a roma bevándorlás előtt kívánnak gátat emelni. Méghozzá a szlovákiai és csehországi romákat ijesztgetik, miközben Anglia, Franciaország, sőt, egész Európa számára a romániai és bulgáriai romák jelentenek problémát. Ezek a szlovákiaiakhoz képest többszörös számban érkeznek az Óvilágba. És éppen ez az oka, hogy Románia és Bulgária máig nem tagja a schengeni övezetnek, amiről hallgatnak. Minden ország tart az ellenőrizhetetlen roma bevándorlástól. Egyszóval, az unió óriási problémával szembesült.

 

Európa a roma közegben virágzó bűnözésre mutat, valamint arra, hogy a roma családok nem szívesen járatják gyermekeiket iskolába, az európaiak számára elfogadhatatlan életmódot folytatnak. Azonban a romák erőszakos civilizálása egyenesen az emberi jogok megsértéséhez vezet.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lehet az ORÖ új elnöke

  • A Lungo Drom-ellenes koalíció zárhatja le a Farkas Flórián-féle korszakot az ORÖ-ben

  • Felfüggesztett börtönre ítélték az Országos Roma Önkormányzat elnökét

  • Fellebbezett az ítélet ellen az Országos Roma Önkormányzat elnöke

  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőketCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt