HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Horváth: szexuálisan vegzálta a rendőr a cigány asszonyt

betűméret csökkentése betűméret növelése
2012 Augusztus 28    Forrás: atv.hu


Ez a cikk archív

Faji alapon üldözik a cigányokat Sárkeresztúron – ezt állítja a Polgárjogi Mozgalom a Köztársaságért. Egy roma család segítségkérése után azt tapasztalták a településen, hogy a sárbogárdi rendőrök "folyamatosan vegzálják" a főleg roma embereket. Azt mondják: nem ritka a fizikai erőszak sem: egy roma asszonyt például állítólag szexuálisan zaklattak a rendőrök, miután megbilincselték. A rendőrség nem tud arról, hogy történtek volna bántalmazások.

Hirdetmény

Azt követően utaztak Sárkeresztúrra a jogvédők, hogy egy roma család azt állította: valóságos „faji üldözés” áldozatai lettek az ott elő cigányok. Egy dokumentumfilmes rendező kamerája végig ott volt a jogvédők mögött. Ő is megdöbbent azon, hogy ilyen elemi erővel szakadtak fel a sebek a romákból. „Ma Magyarországon olyan állapotok vannak, amik a kanadai kormánynak a magyarországi romák helyzetére vonatkozó döntéseit teljes mértékben negligálják. (…) Tehát ma Magyarországon romának lenni, azt kell, hogy mondjam, hogy életveszélyes dolog” – vélekedett az ATV-nek Csillag Ádám, Balázs Béla díjas rendező.

És ezt mondják a jogvédők is. Állítólag azt tapasztalták a településen, hogy a sárbogárdi rendőrök folyamatosan, és szisztematikusan „vegzálják” a romákat. „Dél-afrikai faji üldözést találtunk Sárkeresztúron. Ez azt jelenti, hogy a falu többsége ugyan cigány, de semmifajta befolyásuk nincs a politikai közéletre, és egy ’rendőri terrornak’ vannak folyamatosan kitéve” – állította az ATV-nek Horváth Aladár, a Polgárjogi Mozgalom elnöke.

Horváth Aladár szerint 10 ember súlyos összeverését tapasztalták: volt, akinek a dobhártyája szakadt be, de volt, akinek a bordája tört el. Ráadásul, mint mondják, volt olyan cigányasszony, akit szexuálisan is „vegzáltak” a rendőrök. „Bilincsben bevitték a vécébe, és húzták rajta föl a pólót, és le róla a pólót, és közben azt mondta nekik a rendőr, hogy mit tudna vele csinálni” – emlékeztetett az esetre Horváth.

Jogvédők szerint, amit keresnek a romák, azt „elveszik” tőlük a rendőrök, mert „állandóan” megbüntetik őket. Két család több feljelentést is tett az őket ért állítólagos lelki, és fizikai rendőri bántalmazások miatt a Székesfehérvári Nyomozó Ügyészségen. Csakhogy nem sokkal ezután őket hívták be gyanúsítottkénti kihallgatásra, hivatalos személy elleni erőszak miatt.

Az érintett romák ügyeivel foglalkozó ügyvéd szerint, bármilyen fájdalmas is, érdemes mindent úgy elmesélniük a romáknak, ahogyan az történt. „Vannak olyan felvételek, és vannak olyan bizonyítékok, amik alátámasztják, hogy, amiket mondanak, azok úgy történtek, ahogyan ők elmondják” – vélekedett Jónás Nándor, ügyvéd.

Az üggyel kapcsolatban a Fejér megyei rendőrség szóvivője telefonon azt mondta: nem tudnak róla, hogy történtek volna bántalmazások, és nem is érkezett hozzájuk semmilyen bejelentés a rendőri intézkedésről.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Farkas Flórián fércmunkának tartja a Sargentini-jelentést

  • Magyar roma nőről ír az Independent, aki a brit cigányság jogaiért küzd

  • „Te is a nemzet része vagy” – megtartották a 6. Roma Büszkeség Napját

  • Megtartották a Roma Büszkeség Napját, de Járóka Líviát nem hívták meg

  • Roma Büszkeség Napja -„Egyformán vagyunk emberek”CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt