HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Esélyt a romáknak

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Teleki László
2012 Augusztus 27    Forrás: Revita Tv


Ez a cikk archív

Teleki László, az MSZP elnökségi tagja országjáró körútja részeként pénteken Győrben beszélt arról, hogyan kellene támogatni a szociálisan rászoruló cigányokat a tanulásban és munkához jutásban. A politikus szerint Győr pozitív példa lehet, hiszen a város a helyi, cigány kisebbségi önkormányzatot és a Cinka Panna Roma Kulturális Egyesületet is kiemelten segíti.

Hirdetmény

Teleki László, a szocialista párt romaügyekért felelős szakpolitikusa nagyobb esélyt kér a magyarországi cigány fiatalok számára. Az országjáró körútja során pénteken Győrben tájékoztatót tartó MSZP - s elnökségi tag szerint minden rászoruló fiatalnak, köztük a romáknak is meg kell adni az esélyt a tanuláshoz és a munkához is. Teleki László Győrt pozitív példaként említette, szerinte ugyanis például Kelet - Magyarországon sokkal rosszabb helyzetben vannak a felsőoktatásba, aztán később biztos munkahelyre vágyó romák.

 

A győri önkormányzat minden rászorulónak segít, ahogy csak tud. Támogatják az időseket, a betegeket éppúgy, mint a nehéz helyzetben lévő roma fiatalokat és családjukat. A humánpolitikai főosztályvezető szerint példaértékű, ahogy a cigány kisebbségi önkormányzattal és a Cinka Panna Kultúrális Egyesülettel is együtt működnek.

 

Páternoszter Piroska hozzátette, Győrben nincs és soha nem is volt különbség romák vagy nem romák között, aki szociálisan rászoruló, annak a tanulásban és a munkához jutásban is segít az önkormányzat.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Elutasította a Kúria a Firosz alakulóülésre vonatkozó beadványát

  • Farkas Flórián nem vette át ORÖ-s mandátumát

  • Agócs János lett az ORÖ új elnöke

  • Adventi fogadás az államfőnél

  • Roma ifjúsági tréning RimaszombatbanCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt