HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Üdvözölte az Európai Bizottság a romák helyzetét könnyítő francia kormánydöntéseket

betűméret csökkentése betűméret növelése
2012 Augusztus 24    Forrás: mti


Ez a cikk archív

Üdvözölte csütörtökön az Európai Bizottság azokat a francia kormányzati döntéseket, amelyek az országban tartózkodó romák életének és munkavállalási lehetőségeinek könnyítését célozzák.

Hirdetmény

"A bejelentések fontos lépést jelentenek a romák franciaországi beilleszkedésében" - állapította meg Olivier Bailly, az unió központi javaslattevő-végrehajtó intézményének szóvivője.

 

 

A francia kormány az illetékes tárcák vezetőinek szerdai ülésén bővítette azoknak az állásoknak a körét, amelyet a bolgár és román munkavállalók betölthetnek. Egyszersmind eltörölték azt az adót, amelyet az ilyen munkavállalók után a munkáltató eddig köteles volt fizetni a bevándorlási hivatalnak. Közölték továbbá: a kormány kezeskedik azért, hogy a törvénytelenül felállított roma táborok felszámolása kizárólag bírói döntésen alapulhat, ezenkívül csak veszélyhelyzet vagy egészségügyi kockázatok esetén lehet eljárni.

 

 

A bejelentett intézkedésekkel Párizs elsősorban azoknak a zömmel Romániából ésBulgáriából érkezett romáknak a helyzetén akar javítani, akiknek a táborait idén nyáron felszámolták Franciaországban. A francia hatóságok akkori eljárása óriási felháborodást váltott ki.

 

 

Olivier Bailly a csütörtöki brüsszeli bizottsági sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: "bátorítják" a francia illetékeseket, hogy a még fennálló munkaerő-piaci korlátozásokat is a lehető legsürgősebben szüntessék meg.

 

 

Jelenleg még nyolc uniós tagállamban vannak érvényben munkavállalási korlátozások a 2007-ben EU-taggá vált Románia és Bulgária állampolgáraival szemben.

 

 

A brüsszeli szóvivő üdvözölte azt a francia szándékot, hogy úgynevezett "integrációs falvakat" létesítsenek a romák számára. Erre a célra uniós forrásokból 470 ezer euró használható fel. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy e tekintetben is tiszteletben kell tartani az önkéntesség elvét.

 

 

Andor László, aki a foglalkoztatásügy, a szociális ügyek, valamint a társadalmi befogadás ügyének uniós biztosa, támogatásáról biztosította azt a francia felvetést, hogy EU-csúcson vitassák meg a romák problémáit. Kiemelte, hogy nemcsak a célországoknak, hanem a származási országoknak is erőfeszítéseket kell tenniük a romák társadalmi-gazdasági integrációja érdekében.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lehet az ORÖ új elnöke

  • A Lungo Drom-ellenes koalíció zárhatja le a Farkas Flórián-féle korszakot az ORÖ-ben

  • Felfüggesztett börtönre ítélték az Országos Roma Önkormányzat elnökét

  • Fellebbezett az ítélet ellen az Országos Roma Önkormányzat elnöke

  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőketCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt