HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

A Camorrát sejtik az olasz cigányhisztéria mögött

betűméret csökkentése betűméret növelése
2012 Augusztus 24    Forrás: azta.hu


Ez a cikk archív

Az olasz hatóságok szerint a nápolyi maffia, a Camorra áll az Olaszország szerte fellángolt cigány ellenes hecckampány mögött. A rendőrség szerint ezzel akarják elterelni saját magukról a figyelmet.

Hirdetmény

Kommentárok úgy vélik, hogy a főleg Romániából érkezett szintik és romák, akik egy része kis stílű utcai bűnözésből próbálja fenntartani magát, nem várt konkurenciát jelent a helyi bűnözés számára, és ez indította be a kampányt ellenük. 

Nápoly után Milánóban és Rómában voltak tüntetések, és került sor cigány ellenes atrocitásokra. Szerdán Nápolyban már roma barakkokat gyújtottak fel a felheccelt helyiek, miután szárnyra kelt, hogy egy roma lány elrabolt volna egy hat hónapos kisgyereket. 

Csak Nápoly környékén mintegy 2000 Romániából érkezett roma és szinti él, akiket a környék lakossága számtalan bűncselekményért tart felelősnek. Az ellenük való agitáció már a néhány hete befejeződött választási kampányban is komoly téma volt.

Nápoly polgármestere elítélte a roma ellenes erőszakot az ENSZ Menekültügyi szervezete (UNHCR) élesen bírálta Olaszországot a „balkáni állapotokra” emlékeztető jelenetek miatt. Felszólította a hatóságokat, hogy minden eszközzel védjék meg a romákat. Az olasz katolikus egyház embertelen viselkedéssel vádolja a rendőrséget. 


A fasiszta múltú új római polgármester razziákat rendelt el a fővárosban, és az ott élő több mint 600 roma közül mintegy félszázat letartóztattak, mert nem rendelkeztek megfelelő dokumentumokkal. A Berlusconi kormány már jelezte, hamarosan új biztonsági törvénycsomagot nyújt be a parlamentben, ami szigorúan szabályozni fogja a bevándorlást és az importált bűnözés visszaszorítását fogja szolgálni, de megfontolják a határellenőrzés visszaállítását is.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Február   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Már kamasz lenne a Tatárszentgyörgyön meggyilkolt kisfiú

  • Roma hősök – Szimpózium, kötetbemutató és kiállítás Budapesten

  • A romagyilkosságok áldozataira emlékeztek Tatárszentgyörgyön

  • Emléktáblát avattak a romagyilkosságok áldozatainak

  • Romagyilkosságok - Az áldozatokra emlékeztek Budapesten a tizedik évfordulónCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt