HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Esélyprogram a tehetséges roma fiatalokért

betűméret csökkentése betűméret növelése
2012 Augusztus 15    Forrás: orientpress.hu


Ez a cikk archív

Idén 18 roma fiatal vesz részt a „HBLF ROMASTER – Esélyprogram a Jövő Roma Vezetőiért” nyári táborában, amelynek keretében a cégek által mentorált, tehetséges roma diákok számos szakmai programon vesznek részt. Több vállalatnál is - mint a Magyar Telekom, Coca-Cola HBC Magyarország Kft, SAP Hungary Kft., Prezi - látogatást tesznek, amelynek során átfogó képet kapnak a cég működéséről, valamint a kollégák munkájáról.

Hirdetmény

2007 óta több hazai vállalat támogatásával fut a Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) ROMASTER programja olyan hátrányos helyzetű, tehetséges roma diákok számára, akik vállalják, hogy a középfokú tanulmányaik befejezése után felsőfokú műszaki, gazdasági, jogi vagy egészségügyi képzésben vesznek részt. A program keretében jelenleg 23 vállalat támogatja pénzzel és mentorálással összesen 55 roma fiatal továbbtanulását.

A program részeként idén, augusztus 19-23. között a HBLF immár ötödik alkalommal rendezi meg hagyományos nyári táborát, amelynek célja, hogy megerősítse a diákok és mentoraik közötti kapcsolatot, fejlessze a diákok tudását, kompetenciáját, és megalapozzon egy jövőbeli alumni közösséget.

Idén újra lesz improvizációs csapatépítő tréning a Momentán Társulattal, a diákok elsajátítják a sikeres prezentációs technikákat Galambos Ágnes (Krauthammer) segítségével, valamint a KPMG és a Morgan Stanley szervezésében egy értékelő központ („assessment center”) tréningen keresztül képet kapnak arról, hogy pályakezdő munkakeresőként milyen feladatokkal találkozhatnak a kiválasztás során. A szakmai programok mellett megannyi kulturális program részesei lesznek a fiatalok: látogatást tesznek az augusztus 20-i állami ünnepségeken és tűzijátékon, felkeresik a Tropicáriumot, valamint libegőzés közben madártávlatból szemlélik meg a fővárost.

„Célunk, hogy a támogatottak száma folyamatosan növekedjen, hiszen ezzel a programmal nagyon komoly esély van arra, hogy egyre több roma fiatal jusson be a felsőoktatásba. A program segítségével egy új roma értelmiségi réteg alakulhat ki. A program sikerességét bizonyítja 6 diplomázott és 3 a közeljövőben diplomázó diákunk. Jelenleg támogatott diákjaink közül egyre többen kerülnek be a felsőoktatásba, és kapnak lehetőséget, hogy gyakorlati idejüket támogató cégüknél tölthessék el, és megismerkedjenek a munka világával” – mondta Adriány Kincső, a HBLF-ROMASTER Alapítvány alelnöke.

A ROMASTER program három pillérre épül. Az egyik a vállalatok által biztosított anyagi támogatás, amelyet a diákok tanulmányi célokra használhatnak fel. A második pillér értelmében a résztvevőkhöz a támogató vállalatok mentort jelölnek ki, akire nemcsak szakmailag, de emberileg is építhetnek a sikerrel pályázók. A harmadik pillért a vállalatoknál biztosított gyakorlati tapasztalatszerzés lehetősége jelenti.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Új jelentés szedi szét Járóka Lívia állításait a magyarországi romák helyzetéről

  • Németh Zsolt: az európai történelem és a cigányság története szervesen összekapcsolódik

  • Budapest Ritmo - Idén a roma kultúra áll a középpontban

  • Roma Pride 2018: “Te is a nemzet része vagy!”

  • Roma Büszkeség Napja -„Egyformán vagyunk emberek”CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt