HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Ellenzéki lehet a roma kormánybiztos

betűméret csökkentése betűméret növelése
2012 Augusztus 09    Forrás: kitekinto.hu


Ez a cikk archív

Igor Matovič, az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek (OĽaNO)elnöke közölte, hogy a kormányzó Irány-Szociáldemokrácia (Smer-SD) pártjának kínálta fel a roma kisebbségi kormánybiztosi posztot.

Hirdetmény

Erik Tomáš, a kormányhivatal sajtóosztályának vezetője nem közölt közelebbi információkat. Az OĽaNO vezetője közlékenyebb volt. Igor Matovič elismerte, hogy a Smer-SD felajánlotta számukra a posztot. "Az ajánlatra azt válaszoltuk, hogy csak abban az esetben veszünk ebben részt, ha komplex megoldásokról beszélünk majd" - közölte.

 

Ha a párt elfogadja az ajánlatot, valószínűleg Peter Pollák parlamenti képviselő lesz a roma kormánybiztos. Mindkét fél hangsúlyozta: a tisztség betöltésével kapcsolatban még nem született végleges döntés. Egyelőre csak annyit tudni, hogy a kérdést a hónap végéig szeretnék lezárni. Az OĽaNO elsősorban azt szeretné tudni, hogy Fico pártja valóban készen áll-e a szlovákiai roma probléma megoldására.

 

Matovičék szerint a roma probléma egyik lehetséges megoldása az lehetne, ha az állam kárpótolná azokat az ingatlantulajdonosokat, akik telkén engedély nélküli roma telepek jöttek létre. Az OĽaNO azt javasolja, hogy az állam vásárolja fel az ilyen földterületeket,  majd kínálja fel őket megvásárlásra a romáknak.  Pollák, a párt képviselője egyelőre lát szándékot a kormány részéről a helyzet megoldására.  A Smer-SD eddigi tevékenysége alapján úgy tűnik, még ebben a választási időszakban rendet akar teremteni - hangoztatta.

 

Igor Matovič szerint a romatelepek alatti földterület felvásárlására vonatkozó javaslatuk csak egy a sok közül, de további részleteket nem akart elárulni. Pollák 40-50 intézkedésről beszélt, amelyeket még ebben a választási időszakban el lehetne fogadni a helyzet javítása érdekében.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Barátocskám, te nem is migráns vagy, hanem cigány

  • Hamarosan megvédheti doktori disszertációját

  • „Az én cigány ruháim magyarul szólalnak meg”

  • CEU-n végzett cigány lány: A gyerekek azt hiszik, indiai vagyok és a romák lopnak

  • Setét Jenő: az egyetemes emberi jog a legfontosabb értékCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt