HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Ellenzéki lehet a roma kormánybiztos

betűméret csökkentése betűméret növelése
2012 Augusztus 09    Forrás: kitekinto.hu


Ez a cikk archív

Igor Matovič, az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek (OĽaNO)elnöke közölte, hogy a kormányzó Irány-Szociáldemokrácia (Smer-SD) pártjának kínálta fel a roma kisebbségi kormánybiztosi posztot.

Hirdetmény

Erik Tomáš, a kormányhivatal sajtóosztályának vezetője nem közölt közelebbi információkat. Az OĽaNO vezetője közlékenyebb volt. Igor Matovič elismerte, hogy a Smer-SD felajánlotta számukra a posztot. "Az ajánlatra azt válaszoltuk, hogy csak abban az esetben veszünk ebben részt, ha komplex megoldásokról beszélünk majd" - közölte.

 

Ha a párt elfogadja az ajánlatot, valószínűleg Peter Pollák parlamenti képviselő lesz a roma kormánybiztos. Mindkét fél hangsúlyozta: a tisztség betöltésével kapcsolatban még nem született végleges döntés. Egyelőre csak annyit tudni, hogy a kérdést a hónap végéig szeretnék lezárni. Az OĽaNO elsősorban azt szeretné tudni, hogy Fico pártja valóban készen áll-e a szlovákiai roma probléma megoldására.

 

Matovičék szerint a roma probléma egyik lehetséges megoldása az lehetne, ha az állam kárpótolná azokat az ingatlantulajdonosokat, akik telkén engedély nélküli roma telepek jöttek létre. Az OĽaNO azt javasolja, hogy az állam vásárolja fel az ilyen földterületeket,  majd kínálja fel őket megvásárlásra a romáknak.  Pollák, a párt képviselője egyelőre lát szándékot a kormány részéről a helyzet megoldására.  A Smer-SD eddigi tevékenysége alapján úgy tűnik, még ebben a választási időszakban rendet akar teremteni - hangoztatta.

 

Igor Matovič szerint a romatelepek alatti földterület felvásárlására vonatkozó javaslatuk csak egy a sok közül, de további részleteket nem akart elárulni. Pollák 40-50 intézkedésről beszélt, amelyeket még ebben a választási időszakban el lehetne fogadni a helyzet javítása érdekében.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Február   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Lendvay József: „A prímás dolga az is, hogy virtuóz legyen”

  • A debreceni roma vezető szerint a jobbikos Jakab Péter a cigányság ellen uszított

  • „Így nem lehet öntudatos cigány polgárrá válni”

  • A Diverse Youth Network konferenciát tartott az Antirasszista világnapon Pécsett

  • „Elégettem az összes könyvemet, a Biblia kivételével” – Látogatóban Horváth Gyula költőnélCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt