HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Megszüntették a nyomozást a Fővárosi Cigány Önkormányzat támogatása ügyében

betűméret csökkentése betűméret növelése
2012 Augusztus 07    Forrás: mti


Ez a cikk archív

Bűncselekmény hiányában megszüntette a rendőrség a Fővárosi Cigány Önkormányzat (FCÖ) támogatási pénzének ügyében indított nyomozást.

Hirdetmény

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) hétfőn a honlapján azt írta: a BRFK Gazdaságvédelmi Főosztálya május 2-án egy országgyűlési képviselő feljelentése alapján sikkasztás és más bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen a Fővárosi Cigány Önkormányzat támogatásával kapcsolatban.

 

A nyomozás során olyan adat, tény vagy körülmény nem merült fel, amely bűncselekmény gyanújára utalna, így a nyomozást július 30-án bűncselekmény hiányában megszüntették - olvasható a rendőrségi közleményben.

 

A Jobbik még április végén tett feljelentést. Júniusban a Jobbik az üggyel kapcsolatban azt közölte: a Fővárosi Cigány Önkormányzat tavaly 7,334 millió forint költségvetési támogatást és 2 millió forint pályázati forrást kapott, novemberben pedig további négymillió forintot kért a fővárostól működésre és irodája fenntartására. Az ügy a Fővárosi Közgyűlés előtt is szerepelt volna április végén, de levették a napirendről Csomós Miklós főpolgármester-helyettes előterjesztését, hogy bontsák fel a cigány önkormányzattal tavaly év végén megkötött támogatási szerződést, mert az FCÖ nem számolt el megfelelően a számára biztosított összeggel.

 

Makai István, az FCÖ elnöke június végén tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: a rendőrség a Jobbik politikai megrendelésére indított nyomozást a szervezet támogatási pénzének ügyében.

 

Hangsúlyozta: a létfenntartásáért küzdő Fővárosi Cigány Önkormányzat 200 ezres roma lakosságot képviselnek, tagjai semmilyen tiszteletdíjat nem vettek fel munkájukért az elmúlt két évben. Makai István kiemelte: az FCÖ tevékenység átlátható, nyilvános és a jogszabályi keretek között működik. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a támogatásuk nyolcadára, 48 millió forintról 8,3 millióra zsugorodott, s ebből kell folytatniuk a romák felzárkóztatását segítő programokat.



Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Június   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • A Besh o droM húsz évét ünnepli a Kobuci Kertben

  • Mi Hazánk: a magyarok elutasítják a cigánykérdés szőnyeg alá söprését

  • Celldömölki társulat nyerte az ötödik Komlói Amatőr Színházi Találkozó fődíját

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a romáktól a történelmi diszkrimináció miatt

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a cigányoktól Erdélyben



CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?














KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar



    Phiren Amenca



    Parno Graszt