HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Berlinben emlékeztek a roma holokausztra

betűméret csökkentése betűméret növelése
2012 Augusztus 04    Forrás: OrientPress Hírügynökség


Ez a cikk archív

A roma holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából Berlinben magyar és német roma fiatalok emlékeztek meg a második világháború roma áldozatairól.

Hirdetmény

A megemlékezést, melyet a berlini CultureDemocracy e.V. kezdeményezett, megtisztelte jelenlétével Horváth Erika, a német Külügyminisztérium cserediplomatája, Hamze Bytyci, a berlini Amaro Drom munkatársa és Bogdán Ŕrpád forgatókönyvíró-rendező, aki Berlinben a CultureDemocracy e.V. meghívására egy egyhetes filmworkshopot vezet.

A megemlékezés helyszíne a még el nem készült berlini Roma Holokauszt Emlékmű volt, ahol Hamze Bytyci kiemelte, nem a létszám, hanem a kezdeményezés, a jelenlét és az emlékezés a fontos. A közös csend és gyertyagyújtás után a csoport röviden a szomszédos Holokauszt Emlékműnél (Denkmal für die ermordeten Juden Europas) folytatta a megemlékezést.

A berlini roma holokauszt megemlékezésen azok a fiatalok vettek részt, akik a CultureDemocracy kulturális egyesület szervezésében létrejött projekt keretein belül érkeztek Berlinbe. Négy ózdi fiatal, a Dr. Ámédákr Iskola tanulói, lehetőséget kaptak arra, hogy Németországban részt vegyenek a Bogdán Árpád által vezetett 3 napos workshopon.

A fiatalok már korábban is foglalkoztak a filmezéssel, de most találkoztak először olyan profi forgatókönyvíró-rendezővel, aki 3 nap alatt nem csak bevezetést tartott a játékfilmes gondolkodásba, hanem közösen több rövidfilmet is leforgatott a fiatalokkal. A workshop célja a filmes nyelv és gondolkodás alapjainak elsajátítása a forgatókönyv megírásától, a forgatáson át, egészen a vágásig – derül ki a ROMarts-projektet bemutató sajtóközleményből.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Összegzés az Első Országos Roma Ifjúsági Kongresszusról

  • A Dikh TV november elejéig kódolatlanul elérhető

  • Farkas Flórián nagy feltámadása: újra bevetik listavezetőként

  • Csoda, hogy egyáltalán létezik

  • Az ellenzék adhatja az ORÖ-elnökét, Flóri nagyot bukhat!CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt