2024 April 25., Thursday/Márk napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Fidesz: a szocialisták csak fecsegtek, a jelenlegi kormány tesz is a romákért
2012. 07. 24. 00:00

A Fidesz ártalmasnak tartja a roma és nem roma magyarok közti békés együttélés szempontjából a szocialista Teleki László hétfői közleményét.

A Fidesz szerint a szocialisták továbbra is csak "fecsegnek", míg a mostani kabinet a rendszerváltás óta elsőként kezdett hozzá a probléma valódi megoldásához.

 

Teleki László hétfőn arra reagálva fogalmazta meg véleményét, hogy Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette: bizottságot hoz létre a kabinet és az Országos Roma Önkormányzat, hogy negyedévente értékelje a romáknak szóló programok megvalósulását.

 

A Fidesz az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében úgy fogalmazott: "harmadosztályú kabaréjelenetbe illő az a próbálkozás, amellyel az MSZP a magyarországi cigányok megváltójaként pózolva a romák számára is hiteltelen Teleki Lászlót használja fel arra, hogy a kormány romaügyben tett lépéseit ócsárolja".

 

"Az a Teleki László emeli fel most hangját a cigányokért, aki a 2010-es választásokra készülve egy kiszivárgott dolgozatban vehemensen kardoskodott "a rasszista MSZP-szavazók" kegyeinek elnyeréséért abban az MSZP-ben, amelynek nyolcéves kormányzati ámokfutása eredményeként jelentősen megerősödött hazánkban a cigányellenesség" - fűzték hozzá.

 

A kormánypárt kiemelte továbbá, hogy míg a szocialisták Teleki Lászlót nem tudták parlamenti mandátumhoz juttatni, addig a Fidesznek a magyar parlamentben három, az európaiban pedig egy roma származású országgyűlési képviselője van.

 

"A szocialisták minden tevékenysége továbbra is kimerül a valóságot elferdítő kommunikációban" - írta a Fidesz, hangsúlyozva, hogy a jelenlegi kormány "cselekvő módon fogott hozzá a rendszerváltozás óta felhalmozott problémahalmaz megoldásához".

 

A párt közlése szerint a nemzeti társadalmi felzárkózási stratégia évtizedes elmaradást pótol, a következő három évre pedig határidőkkel, kormányzati felelősökkel és forrásokkal ellátott konkrét felzárkóztató lépéseket tartalmaz.

 

A megjelölt uniós és hazai forrásokat összeadva 2014 végéig 200 milliárd forintot fordítanak erre a célra, amiből "egyetlen fillér sem juthat ellenőrizetlenül senkihez" - közölte a Fidesz, megjegyezve: a stratégia európai szinten is kiemelkedő támogatottságot élvez, míg a szocialisták "hozzá nem értését" az is bizonyítja, hogy az MSZP kormányzása alatt indított telepfelszámolási programra mindösszesen egy pályázó volt, a jelenlegi kormány 4,7 milliárd forintból megvalósuló programjára pedig összesen több mint 100 önkormányzat jelentkezett.