HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Fidesz: a szocialisták csak fecsegtek, a jelenlegi kormány tesz is a romákért

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  mszp, fidesz, Teleki László
2012 Július 24    Forrás: mti


Ez a cikk archív

A Fidesz ártalmasnak tartja a roma és nem roma magyarok közti békés együttélés szempontjából a szocialista Teleki László hétfői közleményét, amelyben az MSZP elnökségi tagja úgy foglalt állást, hogy a magyarországi cigányság felzárkóztatásának ígérete a mostani kormánypárt egyik legnagyobb választásai csalása.

Hirdetmény

A Fidesz szerint a szocialisták továbbra is csak "fecsegnek", míg a mostani kabinet a rendszerváltás óta elsőként kezdett hozzá a probléma valódi megoldásához.

 

Teleki László hétfőn arra reagálva fogalmazta meg véleményét, hogy Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette: bizottságot hoz létre a kabinet és az Országos Roma Önkormányzat, hogy negyedévente értékelje a romáknak szóló programok megvalósulását.

 

A Fidesz az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében úgy fogalmazott: "harmadosztályú kabaréjelenetbe illő az a próbálkozás, amellyel az MSZP a magyarországi cigányok megváltójaként pózolva a romák számára is hiteltelen Teleki Lászlót használja fel arra, hogy a kormány romaügyben tett lépéseit ócsárolja".

 

"Az a Teleki László emeli fel most hangját a cigányokért, aki a 2010-es választásokra készülve egy kiszivárgott dolgozatban vehemensen kardoskodott "a rasszista MSZP-szavazók" kegyeinek elnyeréséért abban az MSZP-ben, amelynek nyolcéves kormányzati ámokfutása eredményeként jelentősen megerősödött hazánkban a cigányellenesség" - fűzték hozzá.

 

A kormánypárt kiemelte továbbá, hogy míg a szocialisták Teleki Lászlót nem tudták parlamenti mandátumhoz juttatni, addig a Fidesznek a magyar parlamentben három, az európaiban pedig egy roma származású országgyűlési képviselője van.

 

"A szocialisták minden tevékenysége továbbra is kimerül a valóságot elferdítő kommunikációban" - írta a Fidesz, hangsúlyozva, hogy a jelenlegi kormány "cselekvő módon fogott hozzá a rendszerváltozás óta felhalmozott problémahalmaz megoldásához".

 

A párt közlése szerint a nemzeti társadalmi felzárkózási stratégia évtizedes elmaradást pótol, a következő három évre pedig határidőkkel, kormányzati felelősökkel és forrásokkal ellátott konkrét felzárkóztató lépéseket tartalmaz.

 

A megjelölt uniós és hazai forrásokat összeadva 2014 végéig 200 milliárd forintot fordítanak erre a célra, amiből "egyetlen fillér sem juthat ellenőrizetlenül senkihez" - közölte a Fidesz, megjegyezve: a stratégia európai szinten is kiemelkedő támogatottságot élvez, míg a szocialisták "hozzá nem értését" az is bizonyítja, hogy az MSZP kormányzása alatt indított telepfelszámolási programra mindösszesen egy pályázó volt, a jelenlegi kormány 4,7 milliárd forintból megvalósuló programjára pedig összesen több mint 100 önkormányzat jelentkezett.Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 1 hozzászólás érkezett.

#1   belakukorelli  | 2012 Július 25 10:04:18 like(0) dislike(0)

végül is igaz,annyiban más volt a helyzet hogy kis levegőt engedélyeztek,kevésbé lopták el az ösztöndíjakat a roma gyerekek elöl,és kevésbé csinálták feltünően az elnyomást,ezt leszámítva mondhatjuk hogy ugyanolyan képmutató elnyomó politikát folytatott és folytat minden párt a romákkal szemben..

 


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 Január   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Haláleset Csenyétén: a polgármester a mentősöket okolja

  • Közvetlenül a gyöngyöspatai családokkal próbál egyeztetni az állam

  • Gyöngyöspatai iskolaügy: Horváth László: sérti az emberek igazságérzetét a kártérítés

  • Rasszista demonstrációt hirdetett Miskolcra és Sályra a Mi Hazánk Mozgalom

  • Cigány autonómiaCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt