2024 April 24., Wednesday/György napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Gyerekekre költik a megkeresett pénzt
2012. 07. 17. 00:00

Dunaújváros - A Cigány Kisebbségi Önkormányzat újabb nagy dobása: nyolc tantárgyból felkészítik a hátrányos helyzetű felső tagozatos diákokat a pótvizsgára.

A helyi Cigány Kisebbségi Önkormányzat és az általa alapított Dunaújvárosi Hátrányos Helyzetűek Foglalkoztatásáért Nonprofit Kft. (DHHF) még a tanév vége előtt felajánlotta a város minden általános iskolájában, hogy  segít a rosszul tanuló  felsős diákoknak abban, hogy sikeresen szerepeljenek az augusztusi pótvizsgán.  Húsz gyermekkel és nyolc pedagógussal kezdődött a kurzus hétfő reggel.

 

Pedagógus készíti fel a felsősöket az augusztus végi vizsgára (Fotó: Vohlmann György)

 

Pedagógus készíti fel a felsősöket az augusztus végi vizsgára (Fotó: Vohlmann György)
- Időbeosztást, tanrendet készítettünk, és három teremben foglalkoznak a tanárok a diákokkal. Még táblákat is kaptunk, köszönjük. A nonprofit foglalkoztatási kft. szerződései által keletkezett haszonból fizetjük az oktatást, ami a gyerekeknek természetesen ingyenes - mondja Bánkuti Zsolt, a kft. ügyvezetője.

 


Kiderül a szavaiból, hogy a tanároknak 1500 forintos díjat  fizetnek, így az augusztus 20-ig tartó kurzusra nagyjából 300 ezer forintot áldoz a foglalkoztatási kft. Hosszú János, a CKÖ elnöke hozzáteszi:  - Ha munkát kapunk az önkormányzattól, a cégektől, akkor a kft.-n keresztül nemcsak tisztességes közmunkát adunk embereknek, hanem a munkával szerezett hasznot visszaforgatjuk a gyerekekre, képzésre és más jó dologra.