HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Teleki: munkát adnának a romák

betűméret csökkentése betűméret növelése
2012 Július 13    Forrás: sonline.hu


Ez a cikk archív

Roma felelősség: erről beszélt csütörtöki kaposvári sajtótájékoztatóján Teleki László (MSZP) elnökségi tag, volt romaügyi államtitkár.

Hirdetmény

A párt József Attila Alapítványa által készített vitaanyag aktuális fejezetéről azt mondta: az oktatásban és a munkában helyt állni, ez a romák felelőssége. Ők adni akarnak, munkaerőt és adóbefizetést, s csak ezt követően kérik a többségi társadalom támogatását a tömegesen leszakadók beilleszkedéséhez. Ezt a segítséget akár a pozitív diszkrimináció elvén is érvényesítenék.

 

Harangozó Gábor, az MSZP somogyi elnöke kiemelte: a vitaanyagot a már megkezdődött társadalmi egyeztetések érlelik, s abból jövőre írnak választási programot. A szocialisták ugyanis kormányváltásra készülnek, a 2014 utáni időszakra felelős alternatívát kínálva, tette hozzá. A kormány Harangozó szerint szegényellenes politikát folytat, melynek döntései halmozottan hátrányosan érintik az amúgy is leszakadó kisebbséget. Teleki László szerint szociális katasztrófához vezet, ha a már nem csak a romákat érintő munkanélküliség fogságában maradnak az emberek. A roma értelmiség felemelését és munkához juttatását tartja fontosnak elsősorban, hogy a taníttatásuk ne kidobott pénz legyen a társadalom számára, ellenkezőleg, adóbevételt termeljen. Ösztöndíjrendszert is kidolgoztak a szocialisták, s ezzel akár pozitív diszkriminációval is támogatnák a taníttatásukat.

 

Csak így lehetséges ugyanis, mondta az elnökségi tag, hogy a romák ne legyenek szociális segélyre utalva. Ők ugyanis tisztes munkából akarnak élni, mert családot csak abból lehet tervezni. Harangozó ehhez kapcsolódva bírálta és kényszermunkára emlékeztetőnek nevezte a közfoglalkoztatásokat. Az MSZP a szociális szövetkezetekben látja a kivezetőutat ahhoz, hogy a vidék ismét munkára kapjon.Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 1 hozzászólás érkezett.

#1   Mantai  | 2012 Július 14 17:00:49 like(0) dislike(0)

Aki elhiszi amit az mszp és teleki mond, a Holdon él.


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 Május   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Túl az ötezredik család megsegítésén az Országos Roma Civil Tanács!

  • Mert megint itt tartunk: nem, nincs olyan, hogy cigánybűnözés

  • Ismét meggyalázták a roma holokauszt budapesti emlékművét

  • Nagylóci remények

  • Elment a roma holokauszt egyik utolsó túlélőjeCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt