HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

A Chachipe Map – Nemzetközi Fotópályázat győztes képei

betűméret csökkentése betűméret növelése
2012 Május 21    Forrás: OS


Ez a cikk archív

1177 képből három kategóriában kilenc képet választott a nemzetközi zsűri. A Chachipe Map – Nemzetközi Fotópályázat legjobb képeit bemutató kiállítást júniusban láthatja a közönség Budapesten.

Hirdetmény

A Chachipe Map – Nemzetközi Fotópályázatra 1177 kép érkezett a www.chachipe.org oldalra. Nagy érdeklődést váltott ki a felhívás, amelyet az év elején meg is kellett hosszabbítani.  A versenyben bárki részt vehetett olyan felvételekkel, amelyek 2005. és 2011. között, a Roma Integráció Évtizede Program valamelyik országában készültek: Albánia, Bulgária, Bosznia-Hercegovina, Csehország, Horvátország, Magyarország, Macedónia, Montenegró, Románia, Szerbia, Szlovákia vagy Spanyolország területén.  

A szervezők a pályázatra olyan fotókat vártak, amelyek előítéletek nélkül ábrázolják romák és nem romák együttélését, nyitottan közelítenek a témákhoz, és új formát is találnak a képek készítése során. Többnyire kiváló minőségű fotók közül válogatott a nemzetközi zsűri, amelynek elnöke Csizek Gabriella kurátor, a Magyar Fotográfusok Mai Manó Házának művészeti munkatársa volt.    

 

A fotókat a pályázók az internetre három kategóriában - Helyi hős, Közös nevező, Valóságos álmok - töltötték föl és a zsűri ezek alapján dolgozott a bírálat során.  A nemzetközi zsűri minden kategóriában 3 díjat osztott ki. A nyertes képek közül négy Magyarországon, kettő Romániában, kettő Szerbiában, egy Bulgáriában készült.  

 

A pályázat eredményét a www.chachipe.orghonlapon ismerhetik meg. A díjazottakat és a legjobb képeket kiállításon mutatják be június 22-én, pénteken a budapesti Akvárium Klubban.    

 

A díjazottak:   HELYI HŐS kategóriában:  1.Tamango – Egy történet Valea Propilorból 2011. Tudor Stefan Vintiloiu (Románia) 2.Madonna rózsaszín szalaggal 2011. Virág György (Magyarország) 3. Tamango – Egy történet Valea Propilorból 2011. Tudor Stefan Vintiloiu (Románia)  KÖZÖS NEVEZŐ kategóriában: 1.Nyári szomszédok 2008. Nina Nikolova (Bulgária) 2.Szőke – barna 2011. Jágity Fanni (Magyarország) 3.Lomtalanítás 2010. Balogh Zoltán (Magyarország)   VALÓSÁGOS ÁLMOK kategóriában: 1.Szabadidő 2010. Boris Kocis (Szerbia) 2.Borsod-lyuk 2011. Cabello-Colini Kristóf (Magyarország)  3.Napi betevő 2010. Molnár-G. Olivér (Szerbia)   A fotópályázat szervezői: Nyílt Társadalom Alapítványok (Open Society Foundations), Közép-Európai Egyetem (CEU) – OSA Archívum (Budapest) 

 

Kiadó: Budapesti Nyílt Társadalom Intézet AlapítványHirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Február   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Lendvay József: „A prímás dolga az is, hogy virtuóz legyen”

  • A debreceni roma vezető szerint a jobbikos Jakab Péter a cigányság ellen uszított

  • „Így nem lehet öntudatos cigány polgárrá válni”

  • A Diverse Youth Network konferenciát tartott az Antirasszista világnapon Pécsett

  • „Elégettem az összes könyvemet, a Biblia kivételével” – Látogatóban Horváth Gyula költőnélCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt