HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Ellenzéki szemmel - ami a gyöngyöspatai jelentésből kimaradt

betűméret csökkentése betűméret növelése
2012 Május 16    Forrás: hirado.hu


Ez a cikk archív

Nehezményezi az ellenzék, hogy nem kerültek be az észrevételeik a gyöngyöspatai bizottság jelentésébe, és nem vizsgálták a rendőrség felelősségét.

Hirdetmény

Nagyon sok valótlanságot állít a Gyöngyöspatáról készült bizottsági jelentés. a többi közt azt, hogy azután mérgesedett el a helyzet a településen, hogy 264 romát elszállítottak Richard Field segítségével Tiszaligetre és Csillebércre. Két dologgal azonban nem foglalkozott a testület: az ott élő romákkal, és a belügyminisztérium a rendőrség felelősségével – jelentette ki Szabó Tímea, az LMP országgyűlési képviselője az m1 Ma reggel című műsorában.

 

A képviselőnő különösnek találta, hogy a bizottság ugyan megállapította, hogy Gyöngyöspatán egy közrendi-közbiztonsági krízishelyzet alakult ki, de a közrend és közbiztonság fenntartásáért felelős szervek tevékenységét nem vizsgálta. Felhívta a figyelmet arra: márciusban nem indult egyetlen szabálysértési eljárás sem a Gyöngyöspatán járőröző katonai, illetve félkatonai szervezet tagja ellen. Egy hónappal utána Hajdúhadházon sorozatban indultak ilyen eljárások. A kérdés, hogy mi volt a különbség – mondta Szabó Tímea.

 

 

A jelentés valótlanul állítja azt, hogy az LMP rögtön a médiához rohant hisztériakeltés céljából – szögezte le az LMP-s képviselő, aki megemlítette, hogy a parlamentben kérdést tett fel Pintér Sándor belügyminiszternek, aki meg sem jelent, s helyette Kontrát Károly államtitkár csak annyit mondott, hogy minden rendben, a rendőrség teszi a dolgát. Ehhez képest a bizottság azt állapította meg, hogy krízishelyzet volt a településen – hívta fel a figyelmet.

 

Azt is valótlanul állította a jelentés, hogy a kormány nem késlekedett Gyöngyöspata ügyében, és módosította a Büntető-törvénykönyvet. Ezzel szemben az igazság az, hogy az LMP nyújtotta be azt a módosító javaslatot, miszerint aki kirívóan közösségellenes magatartást tanúsít, és másokat megfélemlít, az bűntettet követ el. Ezt a  kormánypárt lesöpörte az asztalról, majd ugyanezt az indítványt beadta – érvelt a képviselőnő.

 

Szabó Tímea, LMP - MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

 

Mutassanak egy olyan bírósági tárgyalást Magyarországon, melyen úgy hoznak ítéletet bárkiről, hogy azt meg sem hallgatják -  vetette fel Szabó Tímea.

 

A Jobbik szerint szánalmas

 

Ez egy csúsztatásokkal teli jelentés – állította a műsorban Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője, aki szerint mindössze figyelmetlenségből szavazta meg azt a párt két képviselője. Az egész jelentés, és annak a napirenden tartása arra jó, hogy ne a megszorításokról, ne az új adókról lehessen beszélni, hanem az ellenzéki pártok vélt vagy valós felelősségéről – fűzte hozzá.

 

Arra a felvetésre, hogy ilyen alapon a Jobbik kezdeményezte oligarchabizottság is csak arra jó, hogy elterelje a párt belső ügyeiről a figyelmet, Mirkóczki Ádám azt mondta: a Jobbiknak nem az a célja, hogy valakiről ítéletet mondjon, miközben meg sem kérdezi. Ez egy olyan jelentés, ami akár egy éve megszülethetett volna.

 

A bizottság azon megállapítását, miszerint Gyöngyöspatán addig nem volt gond, míg a Jobbik és a Szebb Jövőért Polgárőr egyesület meg nem jelent, a szóvivő úgy kommentálta: ez egy akkora hazugság, hogy nagyobbat talán nem is lehetett volna írni. 2006-ban a gyöngyöspatai emberek készítettek egy összefoglalót, ami a cigány-magyar együttélés problémáiról szólt, ezt elküldték valamennyi parlamenti képviselőnek, de senki nem foglalkozott vele – jegyezte meg Mirkóczki, aki szerint a Jobbik felelőssége talán annyi, hogy próbált megfelelni a választói elvárásoknak.

 

Megemlítette azt is, hogy az első bizottsági ülésen valamennyi párt ismertette, milyen tematika szerint vizsgálódna, és kiket szeretne meghallgatni. Furcsamód csak az érintettek legérintettebbjeit nem hallgatta meg a testület – hangoztatta a Jobbik szóvivője, aki arra a kérdésre, ha Gyöngyöspatán megint probléma lenne, mennének-e segíteni, igennel válaszolt.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lehet az ORÖ új elnöke

  • A Lungo Drom-ellenes koalíció zárhatja le a Farkas Flórián-féle korszakot az ORÖ-ben

  • Felfüggesztett börtönre ítélték az Országos Roma Önkormányzat elnökét

  • Fellebbezett az ítélet ellen az Országos Roma Önkormányzat elnöke

  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőketCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt