HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

A BM megváltoztatta a cigány gyerekek megnevezését a felzárkózási tervben

betűméret csökkentése betűméret növelése
2012 Május 03    Forrás: mti


Ez a cikk archív

Megváltoztatta a Belügyminisztérium a Nemzeti társadalmi felzárkózási stratégia intézkedési tervében a veszélyeztetett fiatalok célcsoportjainak elnevezését - közölte a tárca sajtóosztálya csütörtökön az MTI-vel.

Hirdetmény

"Fontos hangsúlyozni, hogy bár vannak veszélyeztetett csoportok, közösségek, ahol a gyermekek fokozottan vannak kitéve a bűnözés hatásainak, ezt meghatározni azonban etnikai alapon nem lehet" - tartalmazza a minisztériumi közlemény. 
    

 

Mint írták, a Nemzeti társadalmi felzárkózási stratégiában foglaltak végrehajtását szolgáló, a tárca által készített intézkedési terv felülvizsgálata során ezért a célcsoportok megnevezéseit "iskolarendszerben elérhető gyerekek és fiatalok", valamint "iskolarendszerben nem elérhető gyerekek és fiatalok" megnevezéssel határozták meg. A civil szervezetek által vitatott megjelölést törölték a tervből. 
    

 

A minisztérium leszögezi: a kormányprogram egyik legfontosabb célkitűzése, hogy rend legyen Magyarországon. Mint írták: "egy társadalom életében a legfontosabb közös érték az a rend, amely megadja a hétköznapok biztonságát, a boldogulás alapfeltételét". Hozzátették: a rendszerető társadalom fenntartásához, a jogkövető életmód kialakulásához a család szerepén túl szükséges a társadalmi együttélés alapvető szabályainak megismertetése a gyermekekkel, fiatalokkal, lehetőleg minél korábban. 
    

 

A parlament múlt heti plenáris ülésén Szabó Tímea, az LMP képviselője arról beszélt, hogy négy szervezet kapott meghívást a Belügyminisztériumtól egy a fiatalok jogkövető magatartásáról szóló modellprogram kidolgozása kapcsán, később azonban a tárca "megdöbbentő módon" módosította a programot, amely így kizárólag a cigány gyerekek jogkövető magatartásáról szól majd. Szerinte ez a romák megbélyegzését jelenti.
    

 

Kontrát Károly államtitkár válaszában arra hívta fel a figyelmet, hogy a minisztérium az intézkedési terv módosításáról döntött, így megváltozott a képviselő által kifogásolt megfogalmazás.Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 1 hozzászólás érkezett.

#1   belakukorelli  | 2012 Május 03 18:29:54 like(0) dislike(0)

http:"mert rendnekkelllennie"mondta a bajuszos tömeggyilkos,jó,de akkor miért kell lenyelni a felzárkoztatásra szánt pénzeket,miért kell  szegregálni,miért kell elnyomni azokat akik szeretnének tenni,miért miért miért,talán hogy legyen ok gyűlölni,bántani,elvenni,legyilkolni?

itt a lényeg :

 

//www.romnet.hu/hirek/2012/05/02/roma_szakkollegiumok_egyhazi_bazison_8211_a_legregebbi_roma_kollegium_vezetoje_tiltakozik
vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Ösztöndíj a cigány értelmiségért

  • A romák is a Fidesz-KDNP jelöltjeit fogják támogatni

  • Romagyilkosságok - Tíz éve történt a nagycsécsi támadás

  • A SOMNAKAJ NOVEMBERBEN UTOLJÁRA A NEMZETI SZÍNHÁZBAN

  • Ösztöndíj pályázat roma fiataloknakCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt