2024 April 25., Thursday/Márk napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Nyílt nap Angyalföldön
2012. 04. 26. 00:00

A BRFK, FCÖ és Budapest Főváros XIII. kerületi RNÖ közösen szervezett Nyílt Napot 2012. április 26-án az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban a kerületi diákok, tanáraik és szüleik részére

A programot Berki Antal r. ezredes, a BRFK Bűnügyi Szervek Bűnügyi Információs Főosztályának vezetője, valamint Makai István a Fővárosi Cigány Önkormányzat elnöke nyitotta meg.

 

 

Az Interaktív Police „roadshow” keretében a rendőrök a lehetséges veszélyhelyzeteket imitáló szituációs gyakorlatokat mutattak be a diákoknak, ennek segítségével a fiatalok a kockázat, döntés, következmény lépéseit elemezve találkozhattak a rendőri munkával.  A bemutatók, a vetélkedők és a közös főzés segített megismerni a résztvevők hagyományait, munkáját és mindennapjait, ezáltal is közelebb hozva egymáshoz az embereket és a „hivatalokat”.

 

A program részeként Molnár Ferenc Caramel, a Fővárosi Cigány Önkormányzat jószolgálati nagykövete énekelt, illetve a résztvevők megtekinthették a 7 éves Radics Béla táncprodukcióját is.

 

A rendezvény létrejöttében azok a rendőrök, gyermekvédelmi szakemberek és helyi lakosok segítettek, akik a napokban már részt vettek egy konfliktuskezelő tréningen és 2012. április 21-én önkéntes munkát vállalva segédkeztek a Szabolcs utca egy részének, valamint két helyi udvarnak a rendbe hozatalában.

 

A program része a Belügyminisztérium által támogatott „Együtt a közös jövő útján” című pályázatnak, amelynek záró konferenciája 2012. május 8-án lesz.