2024 April 25., Thursday/Márk napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

A Jobbik alelnöke is polgárháborúra készül
2012. 04. 26. 00:00

Az iráni elnök víziója alapján Szegedi Csanád is úgy látja, hogy a kormánydöntő lázadások Magyarországot is elérhetik. „Egy szikrán múlik”, állította ...

„Ha minden így marad, akkor nagyon nagy esély van arra, hogy egy forradalmi helyzet alakuljon ki Magyarországon, és szerintem ez nem egy olyan dolog, amiről egy-két ember suttogva beszélget, hanem ez nyíltan téma nagyon sok közösségben, nagyon sok helyen, a Jobbikban is” – mondta a párt lakossági fórumán a közelmúltban Szegedi Csanád, a Jobbik alelnöke, Európai parlamenti képviselője. Szegedi hozzá tette, a Jobbiknak fel kell készülnie egy ilyen helyzetre. 

Ahmadinezsád is megmondta

A komáromi önkormányzat dísztermében, márciusban rendezett összejövetelen a Jobbik alelnöke azt is világossá tette, mit ért „forradalmi helyzet” alatt: „Ez nem politikai jellegű forradalom lesz, hanem maga Ahmadinezsád, iráni elnök is elmondta, hogy az, ami Észak-Afrikában végigsöpört, Európán fog végigmenni.” (Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök tavaly februárban közölte: biztos benne, hogy a közel-keleti elégedetlenségi hullám át fog csapni Európára, majd Észak-Amerikára, és megdönti a kormányzatokat.)

Szegedi szerint a magyar társadalom egyre inkább úgy érzi, hogy nincsen vesztenivalója, márpedig ha megszűnnek a gátlások, „akkor olyan fajta elementáris erővel fog a felszínre törni, amely nagyon nagy megrázkódtatást fog hozni ennek az országnak.” 

A táltos is megmondta

A Jobbik alelnöke az iráni elnök mellett egy másik hivatkozási forrást is megemlített beszédében: felidézte a rábaközi táltos üzenetét, „ami szintén meghatároz egy ilyen véres eseményt a közeljövőre”. „Ismeritek ezt a nyirkai jóslatot” – emlékeztette a hallgatóságot Szegedi, majd a jóslatból és az iráni elnök forgatókönyvéből fakadó gyakorlati teendőkről is szót ejtett: mint mondta, a Jobbiknak fel kell készülnie, hogy „olyan kis közösségek jöjjenek létre, melyek meg tudják védeni magukat ebben az időben”. 

Szegedi szerint fel kell készülni „egy olyan nehéz helyzetre, hogy akár hónapokon keresztül nem lehet élelmiszert kapni az áruházláncokban”, de az is előfordulhat, hogy a pénz elveszíti az értékét. 

„Ami Borsod megyében, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében zajlik, hogy 4-5 cigánybűnöző megjelenik bizonyos áruházakban és kifosztja, az nagyon könnyen válhat több százas tömegekké is. Tehát ez egy szikrán múlik” – fűzte tovább gondolatmenetét Szegedi. 

Szegedi is megmondta

„Most perpillanat azt mondom, hogy béke legyen, és én nem szeretnék egy ilyen fajta felfordulást, de ezt mindig a történelem határozza meg, hogy egy ilyen esemény jó vagy rossz, és a történelem távlatából nem feltétlenül rosszat tesz egy országnak, hogy ha van egy ilyen fajta megváltoztatási szándék” – fejtette ki álláspontját egy esetleges „forradalmi helyzetről” a Jobbik alelnöke. Majd biztosította közönségét, hogy politikusként politikai eszközökkel szeretné megváltoztatni „ezt az egészet”, ugyanakkor arra buzdított, hogy „élelmiszerkészletekkel kell berendezkedni, hogy legyen annyi rizs meg tészta, cukor a háznál, amivel egy ilyen több hónapos kritikus helyzetet képes átvészelni az ember a családjával.” Szegedi hozzá tette, a Jobbik ki is dolgozott és hamarosan nyilvánosságra is hoz egy arra vonatkozó programot, hogy „egy ilyen helyzetben hogyan tudjuk megvédeni a kisebb közösségeket.”