2024 March 29., Friday/Gedeon, Johanna napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Jobbikbűnözés: Juhász Oszkár csak felkészülten háborúzna a Zsidesz rendőrei ellen
2012. 04. 20. 00:00

Itt néhány napon belül le kell darálni azt a fajtát – mivel a beszélgetés jelentős része a cigányokkal kapcsolatban folyt, feltehető, hogy a ledarálandó fajta kifejezéssel is rájuk utalt.

Gyakorlatilag ugyanúgy ítéli meg a Jobbik esélyeit egy polgárháborúban Juhász Oszkár, a párt gyöngyöspatai polgármestere és az a férfi, aki magát a Jobbik országos vezetősége által kinevezett kampányfőnökként határozta meg egy hosszú megbeszélésen. Juhász, a kampányfőnök, valamint két, feltehetőleg a Magyar Gárda utódszervezetéhez, a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesülethez tartozó polgárőr a közelgő időközi választással kapcsolatos teendőket vitatta meg 2011 májusában. 

Az atv.hu birtokába került hangfelvétel tanúsága szerint a polgárháború kitörését az egyik polgárőr vetette fel, amire a kampányfőnök kijelentette: nyilvánvaló, hogy lesz polgárháború. „Ezzel nincs gond, mert előbb-utóbb úgyis megtörténik, de akkor kell megtörténnie, amikor a mi nyereségünkkel végződhet.”

 

 

Juhász Oszkár egyetértően és magyarázatképp hozzátette: a polgárháborúnak akkor kell megtörténnie, „amikor megfelelően fölkészültek vagyunk létszámban, technikai felszerelésben, mindenben”. Juhász tavaly májusban még nem látott esélyt a győzelemre: „Most úgy lenyomnának minket, mint a bélyeget. Hétezer olyan rendőrük van, aki állig föl van fegyverezve, és hithű a Zsideszhez. (A Zsidesz a zsidó és a Fidesz szavak keveréke - a szerk.) Negyvenvalahány ezer a rendőri létszám, de hétezer, aki olyan aktív, hogy jól kiképzett, az az övéké. Mint a bélyeget, úgy lenyomnának most minket” – magyarázta Juhász, aki egyébként meglehetősen trágár hangnemben tanácskozott társaival. 

Juhász kampányfőnöke ugyanakkor az időtényezőre is felhívta a jelenlévők figyelmét. „A későbbiekben sem lesz arra idő, hogy hetekig-hónapokig háborúzzunk. Itt néhány napon belül le kell darálni azt a fajtát” – mondta a férfi, és mivel a beszélgetés jelentős része a cigányokkal kapcsolatban folyt, feltehető, hogy a ledarálandó fajta kifejezéssel is rájuk utalt. A polgárháború kimenetelét nemzetközi összefüggésekbe helyezve a kampányfőnök kifejtette: „Három-négy napon belül az Egyesült Államok mint a világ csendőre akkora katonai erőt tud Magyarországra hozni, amivel nem bírunk el.” Legfeljebb akkor – tette hozzá -, ha a légierő irányítása „olyan, hozzánk közel álló személyekhez kerül, akik garantálni tudják, hogy nem száll fel a repülő.”

A kampányfőnök szerint egy amerikai beavatkozás során nem kétséges, „hogy a zsidó élni fog a lehetőséggel abban a pillanatban, hogy indok nélkül ránk lehet lőni.” 
A beszélgetés során Juhász Oszkár azt is elmondta, hogy polgármesterré választása után jelentős változásokat tervez Gyöngyöspatán, és ennek anyagi fedezete is megvan: a Jobbiknak vannak külföldi kapcsolatai, „ahonnan olyan pénzeket tudunk behozni Gyöngyöspatára, amiről nem is álmodtok, hogy honnan, meg mekkora pénzeket tudunk mozgósítani” – lelkesítette beszélgetőpartnereit. Magyarázatképpen pedig hozzá tette: azért fog a Jobbik sok pénzt pumpálni Gyöngyöspatára, mert különösen fontos számára, hogy az általa vezetett településen bizonyítson. 

A titokzatos külföldi kapcsolatokat nem fedte fel Juhász, azt azonban elmondta, hogy olyan, akár külföldi őrző-védő erőket lehet a településre hozni, hogy aztán „egy dzsipszi sem teszi be a lábát. De még egy kormányügynök sem, mert lecsavarják a f*-t” – vázolta fel a szebb jövőt.
  
A megbeszélés egy pontján szóba került a Fidesz cigánypolitikája is. Ezzel kapcsolatban Juhász kampányfőnöke azt mondta: „A Fidesz megcsinálta a Farkas g..-t, Farkas Flóriánt, aki a szolnoki alvilág egyik kiemelt alakja, 1,2 milliárdért ült nem régen.” 

Juhász erre reagálva azt állította, hogy Farkas Flórián arra bíztatta a helyi cigányvajdát, hogy csináljanak balhét, legalább pofoztassanak meg egy cigánygyereket, mert csak akkor tudnak a szélsőjobbosok ellen fellépni, ha balhé van.

A Jobbik jelenlegi polgármestere a beszélgetés során a „buzi újságírókat” is kárhoztatta, mert olyan mondatokat adtak a szájába, melyeket ő el sem mondott: „Azt adták le, hogy Juhász Oszkár a Magyar Hírlap kérdésére azt mondta, hogy az a cigány genetikailag sérült, hibás, aki akar dolgozni, mert szerintem egy se akar dolgozni.” „Az egy dolog, hogy ez körülbelül 80-90 százalékukra igaz”, tette hozzá Juhász, ám végső soron arra hívta fel harcostársai figyelmét, hogy rasszizmus vádjával akár börtönbe is lehet kerülni, ezért beperli a Magyar Hírlapot.