2024 April 19., Friday/Emma napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Összefogtak a roma civilszervezetek a Dunántúlon
2012. 04. 12. 00:00

Dunántúli roma civilszervezetek munkáját segíti az a négy kistérségi iroda, amelyet a Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület és a Győr–Moson–Sopron Megyei Társadalmi Egyesülések Szövetsége nyitott.

A hátrányos helyzetű roma csoportok integrációját és érdekérvényesítését segíti a „Cigány szervezetek fejlesztése és hálózatba szervezése a Dunántúl kistérségeiben” című uniós kezdeményezés, amelyet a Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület és a Győr–Moson–Sopron Megyei Társadalmi Egyesülések Szövetsége valósított meg a Dunántúlon. Négy kistérségi irodát nyitottak és 36 szervezet vezetőinek képességeit fejlesztették, elsősorban az eddiginél jobb érdekérvényesítés végett. A szervezetek mindegyikének célja a helyi közösségek életminőségének javítása, a roma integráció elősegítése.

 

A TÁMOP 551/A-10/1-2010-0001 azonosítójú kezdeményezés az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg húsz hónap alatt. Az uniós és állami támogatás teljes összege kis híján 58 millió forint volt.